Annonce

Elever får computere efter sommerferien
smartboards4_190810_BP.jpg
Jagten er gået ind på de nye computere og tablets som skal opgradere undervisningen i folkeskolen. Foto: Arkiv
it Millionerne ruller ud af kommunekassen. Heldigvis ruller de direkte ind i klasselokalerne, hvor eleverne i år kan se frem til nye computere og tablets.

Det er ikke kun hastigheden på det trådløse netværk, der får et nyk opad i 2013. Politikerne i Rødovre sætter nu for alvor også turbo på It- udviklingen på kommunens folkeskoler.
Ikke mindre end 13,5 millioner kroner har kommunalbestyrelsen netop frigivet til formålet. Det glæder formanden for Børne- og Skoleudvalget Flemming Lunde Østergaard Hansen (A).
“Pengene skal bruges til udvidelse af de eksisterende It-netværk på skolerne, SmartBoards i faglokalerne og pc’er til eleverne i 6. – 10. klasse på alle folkeskoler samt pilotprojekt med tablets på Tinderhøj Skole fra børnehaveklasse til og med 5. klasse. Der er samtidig afsat 5.716.000 kr. til drift i 2013,” siger udvalgsformanden.

Rivende udvikling
Formålet med satsningen er at styrke elevernes faglige kompetencer og gøre dem bedre rustet til at tage en ungdomsuddannelse. Men det er ikke ligegyldigt, hvilket redskab, der investeres i.
“I den kommende tid skal der tages stilling til, hvilke computere/tablets der skal købes. Udviklingen af hardware igennem det sidste halve år er gået stærkt, og der er nu udviklet enheder,
der kombinerer egenskaberne fra den kendte PC-verden med den nye tablet-verden,” siger Flemming Lunde Østergaard Hansen og tilføjer:
“Politikerne har besluttet, at der ses på indkøb af denne nye form for hybridenheder til eleverne fra 6. – 10. klasse frem for de mere traditionelle PCere. Flemming Lunde Østergaard Hansen påpeger, at pædagogisk set vil denne løsning give en endnu bedre mulighed for fleksibilitet i undervisningen, samtidig med at de velkendte funktioner fra pc’en i stor udstrækning kan fastholdes.”
De nye enheder vil være Windows 8-baserede og vil bygge videre på den teknologi, der i forvejen anvendes på skolerne. Eleverne kan forvente at få computerne udleveret efter sommerferien i år, lover udvalgsformanden, men er lærerne overhovedet klar til at undervise ved hjælp af den ekstra elektronik?
“Meningen er dels, at lærerne også får computere/tablets, så de har det samme udgangspunkt som eleverne, og dels at lærerne bliver uddannet til både at kunne håndtere det nye værktøj teknisk men så sandelig også pædagogisk, så de kan bruge pc´erne/tablets til at optimere undervisningen. Der er ved at blive lagt planer for uddannelsesforløbet af lærerne,” slutter Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top