Annonce

Ejendomsmæglere uenige om Damhus Have-effekt
Udsyn-til-Damhus-Have.jpg
Foto: Presse
damhus have Borgmester Erik Nielsen er ikke i tvivl om, at projekt Damhus Have vil få en positiv effekt på boligpriserne i området. Byens lokale ejendomsmæglere er delte om spørgsmålet.

Hvilken konsekvens vil et 13 etagers højhus få for huspriserne i området omkring det stort anlagte byggeprojekt Damhus Have? Det spørgsmål er der rigtig mange husejere, der stiller dem selv i øjeblikket.   Borgmester Erik Nielsen ser ingen grund til panik. Han er sikker på, at priserne vil stige, hvis det storstilede projekt bliver en realitet.

”Jeg er sikker på, at det vil få priserne på deres huse til at stige, for det bliver et rigtig flot område og en ny indgang til København,” lød det fra borgmester Erik Nielsen, da han den 21. december sidste år forsvarede højhusplanerne i TV2 Lorry.

Annonce

Den mening deles bestemt ikke af naboerne. De frygter, at udsigten til et højhus på 40 meter vil få priserne på deres huse til at rasle ned.

Byens lokale ejendomsmæglere er imidlertid delt om spørgsmålet. Gabriel Barløse fra DK Boligsalg forstår dog godt, hvis naboerne er bekymrede. Han forudser nemlig kraftige reduktioner i prisen for de boliger, der bliver direkte nabo til Rødovres kommende 13-etagers byport.

”For de boliger, der ligger inden for den korteste rækkevidde, vil det betyde en kraftig reduktion i prisen. Det er ren liebhaveri, og når man får et højhus i baghaven, så er der ikke meget liebhaveri tilbage,” forklarer ejendomsmægler Gabriel Barløse. Han forudser, at huspriserne vil falde med helt op til 20 procent i området omkring det kommende 13. etagers højhus.

 

Giver et løft
 I første omgang skal hele projektet dog først godkendes. Rødovre Kommune har sendt hele lokalplansforslaget i offentlig høring, og de direkte konsekvenser for naboerne er på nuværende tidspunkt dermed ren spekulation. Ejendomsmægler Martin Enemærke fra Nybolig forventer dog ikke, at et kommende byggeri vil få en økonomisk konsekvens for naboerne i området omkring Damhus Tivoli-grunden.

”Det vil på sigt give området et løft, og rent prismæssigt er min umiddelbare vurdering, at det hverken vil få priserne til at stige eller falde,” siger ejendomsmægler Martin Enemærke fra Nybolig.

Hos Home forventer man også, at projektet vil give området et løft.

”Jeg tror, det vil booste hele området. Damhus Have vil trække et købestærkt klientel til, så jeg ville ikke være bekymret, hvis jeg boede i området,” siger salgschef hos Home i Rødovre, Per Tornsberg.

 

Kommentarer

8 kommentarer om “Ejendomsmæglere uenige om Damhus Have-effekt”

 1. Torben Petersen siger:

  Jeg er enig I , at projektet vil løfte Rødovres images udadtil.
  Det vil sende et signal om, at her er en kommune, der tør bryde normer og være innovativ.
  Jeg synes det er OK, hvis nogle ikke synes, detr er pænt med et højhus, men vrøvlet om, at “det ligger midt i et villadistrikt” vil jeg gerne have ud af debatten.
  Man kunne lige så godt sige at vi skulle rive alle bygninger langs Roskildevej ned og bygge víllaer, fordi de “ligger midt i et villadistrikt”.
  Som jeg ser det, handler det mere om, om det er pænt eller grimt med et 13 etagers højhus.
  Jeg synes det er spændende og pænt og andre, herunder mine partifæller, synes det er grimt. Det er ok med den sondring.

  Fakta. Jeg har som KB-medlem modtaget tegninger, der bl.a. vise skyggevirkninger fra højhuset. De er minimale. Jeg ved ikke rigtigt, horfor naturfredningsforeningen blander sig. så vidt jeg kan se sker der ingen forringelse af naturen. Jeg blev medlem, fordi jeg ønskede at modvirkeforurening og bevare naturområder, ikke for at blande mig i, om en kommune støtter bygningen af et højhus.

  Med kærlig hilsen
  Torben Petersen KB-medlem for SF

 2. Hanshý siger:

  Erik vil have sit minde. Stedet skal hedde Eriksminde

 3. Tom Løfstrøm siger:

  Jeg synes det er en interessant drejning i Borgmester Erik Nielsen argumentation for højhuset.

  Før skulle det være med til at forskønne indgangen til Rødovre, nu er det vendt til at blive en flot indgang til København!!!

  Dat er da pænt af ham nu at tage hensyn til dem der skal ind til København. Tænk sig, at han meget generøst vil opføre et minimum 40 meter højhus – 7 kilometer før Rådhuspladsen, til glæde for alle.

  Så kan bilisterne sidde og glæde sig over det, hele vejen ind til København og tænke på, at formanden for Kommunernes Landsforening ikke kun tænker på sig selv og sin kommune, men på alle.

  Mon dog ikke de fleste tænker – godt det ikke er mig der skal se på det hver dag?

  Interesserede kan se udsendelsen på dette link: http://www.lorry.dk/arkiv/2012/12/21?video_id=74869

  Tilbage til huspriserne:

  Erik Nielsen udtaler til Lorry: ”at han er stensikker på at priserne vil stige” men siger lige efter: ”det vil jeg tro, men det kan man jo ikke vide”.

  1X2 – så er man helgarderet – flot politisk arbejde!!

  Endvidere er Erik Nielsen inde på at: ” højhuset ikke vil have nogen skygge virkning og det er vist i det materiale der er lagt ud.

  Det er direkte usandt.

  I lokalplan 124 som kan hentes hos kommunen indgår der ikke nogle beregninger om skyggevirkningen eller illustrationer af skyggevirkningerne.

  De skyggediagrammer som Teknisk Forvaltning har, viser skyggerne i området i 9 sekunder ud af et helt år!

  Det er jo en helt fantastisk dokumentation – hvad så med resten af året? Det har jeg dokumentation på!

  Det er ingen tvivl om, at skygge-generne vil påvirke huspriserne, ligesom udsigten til et enormt højhus i baghaven vil.

  Borgmesteren har åbenbart også været rundt og kigget ind i vores huse.

  Han udtaler nemlig: ”de har for øvrigt også deres køkken og soveværelser den vej”.

  Det er igen direkte usandt.

  Det ved han selvfølgelig intet om, men det få ham da til at fremstå som en sympatisk borgmester der har tænkt på alt!! Flot politisk arbejde – igen!

  Sandheden er at langt de fleste huse har deres haver og stuer vendt mod syd og får derved udsyn til højhuset hele dagen.

  Lad mig afslutte med, at Erik Nielsen til sidst siger, at det vil være overlegent ikke at lytte til borgerne

  Hvorfor har han så hemmeligholdt planerne i 14 måneder for borgerne, også under hele diskussionen om Damhus Tivoli’s lukning.

  Hvis han havde været så sikker på at et 13 etagers højhus ville være med til at forskønne området og borgerne ville klappe i deres hænder over opførelsen, hvorfor har han så ikke fremført det som et argument!

  Det er tydeligt at han bevidst har undgået at ville informere om planerne for Damhus Tivoli.

  Tegnestuen Vandkunsten som har lavet forslaget, viser normalt på deres hjemmeside alle de projekter de er involveret i.
  MEN ingenting omkring Damhus Have projektet som de har været involveret i i snart 1 ½ år!!

  Det kunne tyde på, at nogen har bedt Vandkunsten om ikke at lægge det ud på deres hjemmeside? Hvem kan det dog være og hvorfor det?

  Ifølge lokalplanen er der ikke taget hensyn til parkeringspladser til cafeen eller Damhuskroen. Planen mangler at placere 51 p-pladser på lokalplansområdet.

  P-pladserne på Damhustorvet er snedigt nok indtegnet i planen som område D, men de hører nu altså med til butikkerne omkring Damhustorvet – så den går ikke.

  Teknisk Forvaltning erkender, at det har de overset og ikke ved hvor de skal placere p-pladserne i lokalplanen!!

  Det skal de selvfølgelig finde plads til.

  Hvis de bare ignorere dette eller overlegent skriver det ud af lokalplanen, vil det medføre trafik- og parkeringsproblemer i det tilstødende villaområde, hvilket klart vil have en indflydelse på huspriserne.

  Et af Erik Nielsens sidste argumenter er, at Kommunalbestyrelsen synes det er en flot indgang til København (ikke til Rødovre!)

  Det er altså de 16 bestyrelsesmedlemmer (ud af Rødovres 36.000 borgere) , der er for forslaget, som egenrådigt er dommere i denne ”skønhedskonkurrence”, og afgør om det er en god ide, om det er flot eller ej.

  Hvor er den åbenhed som Erik Nielsen siger der er tradition for i kommunen?

  Jeg ved der har været andre tegnestuer fremme med forslag til hvordan man kunne bygge på grunden, men at de er blevet forkastet.

  Blandt andet har ejeren oprindeligt søgt om at opføre lav bebyggelse i to etager.

  Det ser umiddelbart ud til at højhustankerne først er dukket op efter kommunen er blevet involveret!!

  Jeg har bedt om aktindsigt i dette og venter med spænding på at modtage materialet.

  Der er ikke nogle af dem jeg har talt med, der er i tvivl om, at der må være en eller flere i kommunalbestyrelsen, der næsten sygeligt ønsker at opfører højhuse i kommunen.

  Det virker på mig, som om der er nogen i kommunalbestyrelsen, der mere ønsker et minde om dem selv, end ønsker at tage medmenneskelige hensyn eller hensyn til miljø og natur.

  Jeg er af den overbevisning, at det er kommunen der ønsker et højhus og ikke borgerne.

  Kære kommunalbestyrelse – indrøm dog at højhuset er fejlplaceret, og at det vil ændre det smukke naturudtryk for det omkringliggende område for altid.

  Lad os alle håbe at kommunalbestyrelsen indser at det forslag de har fået fremlagt,

  – ikke er ordentligt gennemarbejdet
  – at det indeholder væsentlige fejl
  – at det er imod borgernes ønske
  – at de har truffet et valg ud fra fejlinformationer

  og derfor trækker forslaget tilbage.

  Det er intet tegn på svaghed når den sunde fornuft sejre.

  Tom Løfstrøm

 4. Lise siger:

  Du har nok ret.

 5. susan siger:

  Tom Løfstrøm. Hvor har du dog ret. Jeg ønsker rigtig meget at kommunalbestyrelsen og Erik Nielsen læser dit svar. Samtidig mener jeg at de bør høre hvad Rødovre borgerne har at sige til dette projekt. Hvorfor er de mon så meget imod at invitere os til en afstemning? Det er sørgeligt at skulle miste et dejligt åndehul som vi har i Damhussøen, men selvfølgelig trænger det til en forskønnelse, men ikke med et stort højhus. Håber også at de trækker forslaget tilbage.

 6. Mette siger:

  Enig i det hele!

  Min familie og jeg er lige flyttet ind i søtorp kvarteret. Og vi glæder os bestemt ikke til den nye udsigt, som vi betragter som en klar forringelse af området.

  Min mand er på barsel og kunne godt tænke sig at deltage i protesten mod højhuset – ved du, om der er en oplagt måde han kan hjælpe/deltage i debatten på?

  Mvh.

  Mette

 7. Hendricke Helsted siger:

  Jeg kan heller ikke se hvordan det vil hæve huspriserne, at der kommer så mange nye vinduer som har frit udsyn, lige ned i haverne… super med rækkehusene og øv til deres øl, tisse og hornmusik afdeling :-(((

 8. Torben iisager siger:

  Hvor er det dog sørgeligt at læse Torben Petersens (KB-medlem for SF) indslag, hvor han tilsyneladende ikke kan se forskel på de eksisterende 3-etagers huse langs Roskildevej og en 13-etagers skyggespreder. Men han kan jo heller ikke nogle af delene fra Præstebakken.
  Jeg troede faktisk ikke, at SF leflede på den måde for en Socialdemokratisk borgmester, der er ved at sætte en meget tyk streg under, at han har siddet så længe på den stol, at alt efterhånden handler om personlige mindesmærker – og derudover glimrer ved at glemme sig bagland, efter han er blevet formand for KL.
  Men det her drejer sig om boligpolitik for alle de, som bliver berørt i hverdagen, og ikke partipolitik. Når man ikke selv bor i området, bør man ikke bruge sin plads i kommunalbestyrelsen til trække et af de mest attraktive boligområder i kommunen ned på et plan, der kommer til at koste dyrt i længden. Det er simpelthen småligt.
  Jeg kan ikke komme i tanke om et eneste højhusbyggeri, der er endt at være et attraktivt sted at bo, tværtimod.
  De eneste, der vil få glæde af en sådan en klods, er ejeren og de, der kommer til at bo på toppen. Og så kan de jo sidde der i deres malplacerede mausolæum og glæde sig over at kunne kigge ind til København og ned i alle haverne. Til gengæld må de ærgre sig over adressen, hvis de er bilejere. Utroligt, at veletablerede tegnestuer og bygherrer kan “glemme” noget så nutidigt som P-pladser. Når man bygger et énfamiliehus, skal der være plads til mindst to biler på grunden. Men den regel gælder åbenbart ikke, når man bygger større – underligt, for så skal deres biler holde foran de huse, som skal have deres egne biler i haven…
  Jeg bor selv i området, og til trods for at der er adskillige huse imellem, vil skyggen også lande i min have. Det er ikke så svært at regne ud: Hvis jeg kan se højhuset fra min have, kan de også kigge ned til mig. Og hvis solen går bag om højhuset, står jeg i skyggen. Og så ikke flere manipulerende fup-skygger.
  Lad os en gang for alle få vedtaget en byplan med tanke på fremtiden og ikke flere hovsa-løsninger, fordi det kan kan skæppe i kassen her og nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top