Den nøgne sandhed!
Chrummer_bad.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Når man sidder i en skolebestyrelse, så er der mange ting man skal tage stilling til.

Det seneste dilemma gik på, om ungerne skal gå i bad efter gymnastik. Min første tanke var: “Ja, gu’ skal de det. Næste punkt på dagsordenen!”
Men så kom jeg til at tænke lidt mere over det. Når ungerne kommer i puberteten,C4090-450 så er der nogle (statistik ca 1/3 del) som synes det er krænkende. Der er psykologer, som mener, at der er tale om et overgreb på disse unge.
Lige pludselig kunne jeg godt huske, at jeg faktisk selv syntes, at nøgenheden var ubehagelig. Det handlede ikke om størrelse eller hår eller ej. Nej, det var bare ubehageligt. I dag synes jeg faktisk stadig ikke, at det er særligt rart, at skulle stå i bar røv og dolk i svømmehallen, med en flok mænd, som jeg intet andet har til fælles med, end vi skal bade i klorholdigt vand. Jeg smider jo heller ikke klunset, hvis jeg møder to gutter i supermarkedet, som begge skal købe en flaske klorin.
I mit firma, har vi tilbud om morgensvømning hver fredag. Om jeg skal med? Øhh, NEJ! Jeg vil bare have SÅ svært ved at arbejde sammen med mennesker, som jeg for 30 minutter siden så vaske røv-hår! Jeg frygter, at vores samarbejde aldrig bliver det samme.
Nøgenhed er ubehageligt for mig. F.eks. er det jo heller ikke særligt rart, at
070-336 skulle stå i bar røv hos lægen. Selvom det drejer sig om mit helbred. Jeg hørte f.eks. om en kvinde som fik en gynækologisk undersøgelse. Og mens hun stod der i bar røv, begyndte lægen at tale om resultatet af undersøgelsen. Når man skal lytte, så står man jo ikke og tager tøj på, så tog hun sig selv i, at hun bare stod der i rummet og talte med lægen om dit og dat i bar røv. Hvis det havde været mig (selvom gynækologiske undersøgelser hører til sjældenheder hos mænd), så ville jeg havde sagt til lægen: “Med mindre det er bydende nødvendigt, at du taler direkte til mine hæmorider, kan du så ikke vente med at tale til mig, til jeg har fået bukserne på igen?”
Så mit input til diskussion om bad eller ikke bad efter gymnastiktimen må være: Det må den enkelte sgu selv bestemme. Lad os prøve med fællesbad op til 5-6 klasse, men derefter så er det med nøgenhed som med østers. Nogle kan lide det, andre hader det!
Jeg hader begge dele, så sandsynligheden for at finde mig splitter-johannes i saunaen med et dusin østers er lige nul!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top