Annonce

Damhus Tivoli eller Damhus Have
damhus-tivoli_30_051012_BP.jpg
Kim Drejer Nielsen er åben overfor idéen om, at et konsortium kan købe Damhus Tivoli med hjælp fra fonde. Foto: Brian Poulsen
læserbrev Der har i den seneste tid været meget skriveri om Damhus Have-byggeriet.

Af Kim Drejer Nielsen, Medlem af kommunalbestyrelsen, Det Konservative Folkeparti

Mit synspunkt har tre hovedpunkter: 1) Den nuværende tilstand er ikke holdbar, 2) Kommunen hverken kan eller bør drive et tivoli, og 3) jeg ønsker ikke at se et 13-etagers højhus på Damhus Tivoli-grunden.
Jeg kan godt forstå, at mange er trætte af at se på et forfaldent Damhus Tivoli, og at mange foretrækker, at tivoliet bliver fjernet og erstattet med boliger.
Som med så mange andre ting, så er der for Damhus Tivoli kun tale om to muligheder: Udvikling eller afvikling. Damhus Tivoli er ikke fulgt med tiden. Enten skal tivoliet udvikles væsentligt eller også må det rives ned. Nu er der forlydender om, at man er ved at stab- le et konsortium på benene, der vil søge fonde til at drive Damhus Tivoli videre. Hvis det betyder, at et konsortium for private midler kan købe og drive et nyt og moderniseret tivoli, som kan tiltrække mange gæster, så har det min opbakning. Det vil i hvert fald være at foretrække frem for et 13-etagers højhus.
Det betyder ikke, at det behøver være et enten-eller. Man kan sagtens kombinere et nyt og moderniseret tivoli med nogle af forslagets andre elementer. Jeg tænker især på idéerne om rækkehuse langs Auroravej, at lade glaspartier erstatte den gule mur ud mod Roskildevej, at lave en art gårdmiljø med udeservering, samt at sørge for direkte adgang til Damhussøen.
På den måde vil det også blive et helt andet Damhus Tivoli end det vi kender i dag, samtidig med at man bevarer en lille oase.
Skulle det vise sig, at det ikke kan lade sig gøre at drive tivoliet videre, så må man med respekt for omgivelserne udvikle grunden til et nyt boligkvarter. Men et 13-etagers højhus går for vidt og passer dårligt ind i omgivelser med en gammel bevaringsværdig kro og en fredet sø.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top