Damhus Have skal ikke miljøvurderes
damhus_have.jpg
Der skal ikke foretages en miljøvurdering af Damhus Have, og det har fået en nabo til byggeriet til at klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Foto: Presse
damhus have Rødovre Kommune vurderer, at det ikke vil være nødvendigt at foretage en miljøvurdering i forbindelse med en eventuel opførelse af 13 rækkehus og et 13 etagers punkthus i 'Damhus Have'. Den vurdering har fået en nabo til projektet op i det røde felt. Han har nu klaget over afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet.

Forkerte skyggeforhold, usikkerhed omkring støjforhold, trafikgener og væsentlig indvirkning på plante- og dyrelivet er blot nogle af de punkter, som Tom Løfstrøm finder mangelfuldt dokumenteret i Rødovre Kommunes miljøscreening af Damhus Have.
Tom Løfstrøm er direkte nabo til det måske kommende byggeprojekt. Han er hverken arkitekt eller byggeekspert, men han finder alligevel Rødovre Kommunes miljøscreening så mangelfuld, at han nu har valgt at klage over afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet.
“Ved gennemgang af Rødovre Kommunes screening, af behov for en miljøvurdering, mener jeg, at der mangler beviser for mange af de steder hvor der gives udtryk for, at planen ikke vil have nogen væsentlig indvirkning på miljøet, nu også er korrekt,” forklarer Tom Løfstrøm.

Ikke væsentlig indflydelse
 I henhold til loven skal der foretages en miljøscreening i forbindelse med fremtidige byggerier. Den har Rødovre Kommune foretaget, og kommunen finder det ikke nødvendigt med en miljøvurdering, da området allerede er inddraget til bymæssig bebyggelse.
“Der er lavet en vurdering ud fra screeningsrapporten, og det vurderes at planen ikke vil have en væsentlig indvirkning på miljøet,” forklarer Marianne Holm Andersen fra Miljøkontoret i Rødovre Kommune.
Man kan læse Rødovre Kommunes miljøscreening på rk.dk

Annonce
Kommentarer

1 kommentar om “Damhus Have skal ikke miljøvurderes”

  1. Frits Degner siger:

    I det hele taget skal grunden til Damhus Tivoli renses, da grunden er stærkt forurenet af sprøjtemiddel/plantegift der er til at sprøjte ukrudt med. Det er indkøbt i Sverige eller Tyskland. Det er stærke sager og er derfor forbudt herhjemme. Endvidere skal jorden omkring forlystelsen ”flyverne” også renses da der er sivet en masse hydrolik olie ud. Der vil jeg på det kraftigste opfordre Naturfredningsforeningen til at tage kontakt til miljøstyrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top