Annonce

Tyrene har scoringskvaler
RMB-frederikshavn_23_050113_BP.jpg
Foto: Brian Poulsen
Ishockey Det er efterhånden krystalklart, at Rødovre Mighty Bulls har et scoringsproblem. Cheftræner Brad Gratton erkender blankt efter pokalnederlaget, at det eneste, der mangler, er målene. Canadieren er desuden ærgerlig over, at der kun er et negativt fokus.

Det er barskt at være angriber for Rødovre i øjeblikket. Pucken vil simpelthen ikke passere modstanderens mållinie, og så er det svært at vinde.

Efter nederlaget på 0-1 i den afgørende semifinalematch mod Frederikshavn stod skuffelsen malet i ansigtet på Rødovres canadiske træner, Brad Gratton.

Annonce

”Jeg var ganske tilfreds med hele kampen. Det eneste, jeg ikke var tilfreds med, var de udeblevne mål. Vi havde 40 afslutninger, men ingen mål. Vi skabte chancerne, men puttede ikke pucken ind, og så vinder man ikke kampe. Jeg kan blive ved med at sige det,” siger han.

”Jeg ved ikke, hvad der er galt. Hvis vi ikke scorer mindst tre mål i en kamp, vinder vi ikke. Hvis vi holder modstanderen nede på et eller to mål, gør vi et godt defensivt arbejde. Men vores topkæder skal til at udnytte chancerne. Det skal meget snart fikses.”

En god læretime
Tyrenes fjerdekæde er ikke den, der skal afgøre kampene. Men mod Frederikshavn leverede de en stor indsats og var sågar tæt på at score.

”Vores fjerdekæde leverede et stort stykke arbejde. Jeg forventer ikke, at de går ud og score, så det er kun en bonus, hvis de gør,” lyder det fra ’Gratts’, der formentlig holder igen, da vi spørger til hans tale til spillerne efter kampen.

”Jeg fortalte spillerne efter kampen, at det var en god læretime. Det gør ondt at tabe. Hvis vi kan lære af det og blive mere sultne, så får vi en bedre anden halvdel af sæsonen. Kampen kunne være gået begge veje i dag.”

Nederlaget vil helt naturligt tynge tyrene i en tid. Udfordringen er, at holdet allerede på tirsdag igen skal til Frederikshavn for at spille AL-Bank Liga-kamp.

”Vi kan ikke have nederlaget hængende for længe på os. Vi må videre og ikke fokusere på de negative ting. I aften kan vi ærgre os, men i morgen er der en ny dag,” pointerer Gratton.

Kun fokus på det negative
Sæsonens helt store samtaleemne, powerplay, svigtede igen i aften – denne gang i sammenlagt 11 minutter.

”Jeg kunne ændre i powerplay, hvis jeg havde et stort budget. Men jeg vil ikke beskylde spillerne for noget. Vores powerplay er dårligt, fordi vi ikke scorer. Jeg kan desværre ikke score for spillerne, men jeg kan fortælle, hvad der skal gøres,” forklarer Rødovre-træneren, der udtrykker stor skuffelse over omverdenens negative reaktioner.

”Vi har nok et af de bedste undertal i ligaen, men folk fokuserer kun på det negative. Det er jeg rigtig træt af. Alle spillerne kæmper hårdt, så det nytter ikke noget kun at fokusere på det negative. Siden SønderjyskE-kampen har vi kæmpet rigtig flot, men målene udebliver.”

Chefen træt af brok
Gratton er en træner, der elsker at tale om spillet og vurdere positive som negative elementer fra kampene. Men negativiteten har efter hans mening taget overhånd hos en del af iagttagerne ude fra.

”Jeg kan ikke lide at være negativ, men når der kun bliver talt om, at vores powerplay er dårligt, vores defensiv er dårlig, vores hold er dårligt, og spillere skal sendes hjem, så trætter det mig meget. Havde jeg en ordentlig pose penge, kunne jeg gøre, hvad jeg ville. Sådan er situationen bare ikke, og det må vi acceptere, selv om jeg godt ved, at fansene selvfølgelig vil have noget for pengene,” slår han fast og fremhæver, at holdets situation egentlig ikke er så grel igen.

”Hvis vi kan være et midterhold, som vi er i øjeblikket, burde folk ikke være så negative. Støt hinanden og holdet, og spark ikke til et liggende hold. Når vi spiller dårligt, er jeg med på kritikken. Men når vi giver alt og gør det godt, så må man nogen gange acceptere et nederlag.”

Til sidst slår han fast med syvtommersøm, hvad forskellen mellem sidste og denne sæson er.

”Det var ikke et problem med målscoringen i sidste sæson, men det er det i denne. Vi skal bygge ovenpå indsatsen i de sidste kampe og begynde at finde en løsning. Så er jeg overbevist om, at vi kan overraske,” slutter en tydeligt skuffet canadisk træner umiddelbart efter pokalbeten på egen is.

Kommentarer

1 kommentar om “Tyrene har scoringskvaler”

  1. Kari siger:

    Træneren er da helt væk!

    Hans hold spiller som en “pose jord”, ustruktureret og uden fantasi.

    Så piver han over lidt kritik. Det sgu da hans ansvar, det er det han får løn for og så skal man høre sådan et tudefjæs.

    Bliv din opgave voksen, Bratt Gratton, det er prof. hockey vi spiller her i Rødovre, det er ikke en kaffe-klub!!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top