Annonce

Byfornyelse ved Damhus Tivoli – en høring der kan give genlyd
Damhus-Torv-idag.jpg
Fra flere sider lyder kravet om et borgermøde nu i sagen om Damhus Have. SF og Konservative er for, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti imod. Foto: Brian Poulsen
læserbrev Vi skal være åbne og positive for at lave fornyelse i vores by. For byen skal fornyes for, at vi holder den levende - ellers dør den ud.

Af Svend Erik Pedersen, Gruppeformand SF Rødovre

Men jeg fatter ikke, at kommunalbestyrelsens flertal endnu en gang forsøger at forny vores by ved at placere et højhus midt i et parcelhuskvarter. Vi oplevede et sådant forslag sidst på Juletræsgrunden – men her reddede finanskrisen os heldigvis i sidste øjeblik – så projektet blev skrinlagt.
Og ligesom sidste gang ønsker kommunalbestyrelsens flertal at gennemføre byomdannelsen uden dialog med lokalområdets beboere om, hvilken udvikling man ønsker for området. Igen en gang kastes et højhusprojekt i hovedet på naboerne uden at de på nogen måde har været inddraget i en debat om, hvordan området skal udvikles.

Annonce

Dybt problematisk
 Dette er efter min opfattelse dybt problematisk – og alene af den grund har jeg det godt med at jeg allerede på nuværende tidspunkt har stemt NEJ til projektet.
Ikke fordi jeg altid er og vil være imod højhuse. Og ikke fordi jeg ikke erkender, at området omkring Damhus Tivoli fremover bør anvendes til beboelse og restaurant.
Men fordi det for mig er helt afgørende at byomdannelse foregår gennem en proces, hvor lokalområdets beboere er involveret og får indflydelse på resultatet.

Håber på borgermøde
 Projektet er fremlagt med en høringsfrist allerede d. 6. februar 2013.
Og selvom det er en kort frist – fordi julen kommer ind imellem – vil jeg håbe på, at rigtig mange vil give deres mening til kende.
Et kommunalt arrangeret borgermøde bliver nok ikke indkaldt – men jeg håber, at interesserede selv kan finde sammen i en dialog, så kommunens høring kan blive besvaret med en udtalelse, der giver en genlyd, som kan høres.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top