Blæst hjem til Vestegnen
RFC_herrer-broenderslev_DM-finale_55_210412_BP.jpg
Billedet er fra sidste sæsons DM-finale mod netop Brønderslev. Foto: Arkiv
Floorball De sejrsvante herrer og forsvarende pokalmestre fra Rødovre FC fik den jyske slagskaft at føle i årets pokalfinale. Brønderslev blæste holdet hjem til Vestegnen med et klart nederlag på 10-3.

Pokalfinale
BFC Vendsyssel Hot Shots-Rødovre FC 10-3
(3-1, 3-0, 4-2)

Rødovre FCs herrer fulgte trop på klubbens elitedamer og måtte indkassere et sviende nederlag i årets pokalfinale.

Annonce

Brønderslev fra Vendsyssel vandt med syv overskydende mål i finalen i Sønderborg, og der var altså aldrig spænding om udfaldet. De forsvarende pokalmestre måtte give pokalen videre til det stærke jyske hold.

Men forudsætningerne for endnu en pokaltriumf for Rødovre var på forhånd svækket en del. Den svenske profil Oscar Eklund og skytten Carsten Bjerregaard måtte begge melde afbud på grund af nylig familieforøgelse. Vigtige spillere at undvære til en finale, bemærkede cheftræner Martin Erichsen, der erkender, at hans hold ikke ramte dagen.

”Vi var simpelthen ikke klar på dagen. Brønderslev var bedre end os, og det var der ikke nogen som helst tvivl om. Jeg vil ikke sige, de spillede os ud ad banen, men de scorede på deres chancer, og så havde de en rigtig velspillende keeper, vi ikke kunne få hul på. Så det var fortjent, at de vandt,” siger han og fortsætter.

”Måltavlen viste ikke styrkeforskellen, for deres målmand reddede dem mange gange. Det havde været mere fair, hvis de havde vundet med to-tre mål.”

Forkert fokus
Rødovre mødte årets pokalfinale-modstander i sidste sæsons DM-finale, så holdene kender hinanden ganske fint. Men det jyske mandskab har skiftet kraftigt ud til denne sæson.

”Vi kommer nok til at møde dem igen på et tidspunkt i slutspillet, så nu har vi en idé om, hvordan vi skal spille mod dem. De har et helt nyt hold i forhold til sidste sæson. Vi kan forhåbentlig gøre det bedste næste gang, vi møder dem,” lyder det fra den spillende cheftræner Erichsen, der scorede holdets første mål.

”Vi havde helt klart forventet mere af kampen, men vores fokus kom til at ligge på, at vi manglede to så markante spillere. I begyndelsen kunne det godt virke som om, at folk havde givet op på forhånd, men vi fik gejsten lidt igen i tredje periode med to scoringer.”

Brønderslev på cruise control
De to scoringer i de sidste 20 minutter gjorde, at holet vågnede en anelse op og var fint med i opgøret.

”Vi spillede faktisk lige op og endda bedre end Brønderslev efter de to scoringer, men de scorede så igen og punkterede kampen. Og så var det cruise control fra deres side i resten af kampen,” forklarer Martin Erichsen.

De personer, der fulgte finalen via DRs live-streaming på internettet, kunne se, at der var ganske pænt med tilskuere på lægterne til pokalfinalen.

”Der var en ganske fin stemning i hallen, og der havde nok været omkring 400 tilskuere, så det var flot. Det var et rigtig godt arrangement, de lavede, så det var kun positivt,” siger Martin Erichsen, der afslutningsvis forsøger at finde en pokalfighter for hans eget hold – på trods af det store nederlag.

”Der var ikke nogen spillere i finalen, der ramte dagen. Jacob Andersen, vores anfører, spiller altid gode kampe og tager et stort ansvar. Men set over hele kampen var der ikke nogen af os, der ramte 100 procent.”

Efter at have vundet pokalen to sæsoner i træk (2010/11 og 2011/12, red.), må Rødovre FC nu altså indse, at det ikke blev til et ægte ’hattrick’ på pokaltriumfer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top