Annonce

Bau til Malmö
mathias-bau_RMB-herlev_15_161012_BP.jpg
Foto: Arkiv
KOMMENTAR: Mighty Bulls talentfulde forward Mathias Bau har valgt at skifte til Malmö Redhawks, hvor han skal spille for deres U20. Dette er et blogindlæg af Peter Jensen

Redhawks U20 kan se frem til en markant forstærkning, når de spiller deres næste kamp den 26. januar hjemme mod Västerås. For der har de den tidligere Mighty Bulls og U20-landsholdsspiller Mathias Bau med på holdet.
Med masser af erfaring i den danske eliteserie vil Bau være en forstærkning i den svenske U20 turnering, og den lange forward vil efter al sandsynlighed snart komme i betragtning til Redhawks seniorer i Allsvenskan, hvis trænerteamet skal supplere truppen fra egne ungdomsrækker.

Men hvorfor skifte midt i en sæson med Mighty Bulls?
Skiftet er kommet uventet, og så alligevel ikke. Da jeg så Bau for første gang på eliteserieholdet var min største bekymring, om han kunne styre de lange lemmer, for knægten havde vokset ufattelig meget siden han var U16 spiller, og sikkert derfor været nede i en bølgedal.
Der var kommet styr på den lange krop, og under Brad Gratton udviklede Bau sig i lynets hast. Han var, i mine øjne, en profil for Mighty Bulls allerede i sidste sæson. Da jeg så ham sommertræne kom min første bekymring. Puh ha – det gad han bare ikke, og han slap desværre hurtigt sommertræningen med et af RSIKs ungdomshold, der som altid bliver tæsket igennem hele sommeren.
Jeg ved, at jeg ikke er den eneste, som har haft fat i Bau og presset på, for at han skulle træne mere på sin fysiske del, men hvad hjælper det, hvis arbejdsgiveren, der er Rødovre Mighty Bulls, ikke forlanger det og Bau, af sind, ikke er den bedste til at selvtræne.

Annonce

Jeg så Rødovre spille i Herning i starten af sæsonen, og der var Bau i øjenfaldende god. Siden har han ikke rykket sig en tomme. Tvært imod – nogle gange har han været usynlig, han bliver hurtigt træt og har tydeligvis manglet power i afslutningsøjeblikket. Han er, efter min mening, gået i stå.

Derfor, tror jeg, at Bau er skiftet til Malmö. Han skal over til en træner, der vil piske ham og være blandt andre spillere, som vil piskes. Her kan han ikke springe over, hvor det berømte gærde er lavest. Han trænger til et hårdt spark i r…., og det får han forhåbentlig i Malmö.

Udefra kan skiftet virke selvcentreret, men lad os nu lige vågne op og være ærlige.  Sport er langt hen ad vejen selvcentreret, så derfor må vi acceptere Mathias Bau Hansens valg om at vælge, hvad der er bedste for ham, ønske ham held og lykke samt håbe, at vi en dag ser ham tilbage i barndomsklubben/Rødovre Mighty Bulls og ikke i en af de noget rigere jyske klubber.

Skiftet er, for mig, også en øjenåbner for Rødovre Mighty Bulls. Selvom pengene er små, og man derfor kun i begrænset omfang kan presse spillerne, så må det her skifte være et vink med en vognstang.
Med tyren på brystet er der også noget som hedder stolthed, og man skal kunne tvinge unge spillere til at komme til konditions- og fysisk træning hele sommeren. Man skal træne sygt hårdt i landsholdspauserne omkring jul, og ikke gang på gang have 4 eller 5 dages ferie, som man ser hos Mighty Bulls.
Der er ved at komme en kedelig og forkert indstilling ind hos Mighty Bulls, som jeg ikke har set tidligere i forbindelse med ishockeyen i Rødovre, og som er ’ikke-eksisterende’ hos de ulønnede spillere i RSIK. For når man spiller ishockey i Rødovre har man altid været i jernform. Den tendens ser ud til at smuldre, og så mister man altså de mest ambitiøse spillere, og så de spillere der ikke gider at træne hårdt, men som inderst inde godt ved, at det er dét som skal til.

Kommentarer

1 kommentar om “Bau til Malmö”

  1. Michael Olsen siger:

    Det er da sikkert rigtigt at Bau bliver en forstærkning for Malmö’s U20 – MEN, erfaringen viser at de unge spillere der skifter fra danske klubber til sverige skal skifte til den bedste række for reelt at udvikle sig.
    Husk at både Peter Regin og Jannick Hansen var profiler i den danske liga inden de tog over dammen.
    For Bau havde det været bedre at blive i DK og få erfaring i den bedste række og lære at spille på voksne betingelser dvs med fuld træning og fuld intensitet, specielt i en slutspilssituation. De fleste unge der skifter til allsvenskan klubber vender hurtigt tilbage – muligvis fordi de klubber ikke nødvendigvis har ressoucerne til at afvente at talentet forløses, modsat har Eliserieklubberne bedre og bredere trupper og satser mere langsigtigt på de unge spillere.

    Mht træningsindsatsen – det er nok en pointe hvis spillerne ikke er i ordentlig form så har klubben et problem. Mht Bau kunne problematikken jo også være at modstanderne blev opmærksom på at han var et af RMB’s farligste kort og gjorde mere ud af at stoppe ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top