Annonce

Året der gik i sport
RFC_herrer-danske-mester2.jpg
Rødovre FC genvandt DM ved at slå Brønderslev i finalen i Aarhus. Foto: Brian Poulsen
Sport 2012 Vi har set tilbage på sportens år 2012 i Rødovre og listet begivenhederne op måned for måned.

Januar
Floorballherrerne fra Rødovre FC gentog kunststykket fra 2011 og vandt pokalfinalen i 2012. I finalen i Avedøre Idrætscenter blev Sunds Seahawks overvundet med klare 13-5, og Carsten Bjerregaard blev årets pokalfighter. Holdet forsvarede dermed sin titel og kan lave ægte ’hattrick’, når det i weekenden i Sønderborg gælder en ny pokalfinale – denne gang med Brønderslev.
Den første ’Månedens Mission’ i 2012 var ’Operation: Fyld hallen’. Tiltaget gik ganske enkelt ud på at fylde Rødovre Skøjte Arena til kampen mellem Rødovre Mighty Bulls og Odense Bulldogs. Missionen lykkedes til fulde, for arenaen blev fyldt til bristepunktet med 3.500 ellevilde tilskuere. Tyrene vandt kampen 5-4 efter straffeslag og havde stor glæde af den store opbakning. ”Det var skønt med mange tilskuere,” sagde Rasmus Astrup efter kampen. Vi gentager succesen i denne sæson, da vi har købt kampen mellem de samme duellanter. Slaget står på tirsdag den 15. januar kl. 19. Vi hopper direkte videre til marts måned.

Marts
Endestationen for Rødovre Mighty Bulls i årets AL-Bank Liga blev kvartfinalen mod AaB Ishockey. Tyrene tabte den syvende og afgørende kamp hjemme i Rødovre Skøjte Arena. Tyrene sluttede på en flot fjerdeplads i grundspillet, men hjemmebanefordelen var altså ikke nok i bestræbelserne på at nå til semifinalen.
Orient Red Bulls vandt det danske mesterskab i El-hockey. I finalen blev Aalborg overvundet, og havnede guldet igen i Rødovre.
RHs damer måtte sande, at de var færdige i 1. division og skulle tilbage i 2. division.

Annonce

April
Furkan Kilic fra Rødovre Bokseklub vandt Danmarksmesterskabet og blev dermed den første i boksning fra Rødovre. Han havde tilmed tidligere vundet Sjællandsmesterskabet.
RSIKs U20-mandskab vandt guld. For klubbens 1. divisionsmandskab, U13 og U17 blev det til bronze ved årets Danmarksmesterskaber.
Rødovre FC genvandt Danmarksmesterskabet, da holdet i Aarhus besejrede Brønderslev Hot Shots i den store finale foran hundredvis af tilskuere. Cifrene blev på smalle 6-5, og RFC har igen gode kort på hånden for at vinde denne sæsons DM.

Maj
Jesper Duus var tilbage i Rødovre, hvor han blev præsenteret som sportschef for amatørerne i RSIK. Danmarks mest vindende ishockeyspiller var en stor gevinst for klubben. Formand Jørgen Mieritz udtrykte stor begejstring for nyansættelsen af Duus, da der blev afholdt pressemøde i Vanløse.
ROG havde stor succes ved DM for TeamGym, hvor klubben opnåede både guld og bronze.
Rødovre Skøjte Arena dannede rammen om sidste testkamp før VM, da Danmark og Italien tørnede sammen i en fyldt hal. Kronprins Frederik var med på sidelinien i selskab med borgmester Erik Nielsen og RMB-direktør Brian Møller. Danmark stillede i øvrigt med NHL-stjerner og Rødovre-drengen som Jannik Hansen og Lars Eller.
Gymnastik- og idrætsforeningen Orient havde 80-års jubilæum den 1. maj. Borgmester Erik Nielsen kaldte i sin tale foreningen for et fyrtårn i Rødovres forenings- og idrætsliv.
Islev-danserne Cathrine Hedegaard og Christian Görtz vandt DM-guld i 10-dans i Ravnsborg Hallen i Køge.
Ved Dansk Ishockey Award løb Rødovre med titlen som årets klub. Brian Madsen blev årets ungdomstræner, mens Jesper Duus blev optaget som den første nogensinde i ishockeyens Hall of Fame.

Juni
Avarta sikrede forbliven i 2. division, da BGA på egen bane blev tævet gule og blå. De grønblusede vandt hele 7-0 og sikrede dermed endnu en sæson i 2. division øst. 

Juli
CK Fix havde en stor sæson med mange podieplaceringer til følge. Cykelklubben opnåede ikke mindre end 65 top3-placeringer i sæsonen.
Dansk Håndbold Forbund gled i harpiksen og fratog RHs damer den ellers tildelte plads i 1. division. Klubben var rystet, men holdet måtte således fortsætte i 2. division, som det også var tilfældet i første omgang.

August
Post Danmark Rundt rundede Rødovre i sensommeren. Feltet blev ført an af Sky-mandskabet, der satte et tempo, der gjorde, at det drejede sig om minutter, før rytterne igen var ude af kommunen via Roskildevej.

September
Ved Foreningslederfesten 2012 i Rødovrehallen blev Steen Tiedjen fra Hwarang Taekwondo Klub Rødovre kåret som Årets Idrætsleder. Rødovre FC modtog prisen som Årets Idrætsudøver(e) for deres bedrift med at genvinde både pokalen og DM.
BRH Volleys U17-hold for damer erobrede titlen som Nordisk Mester. Med på holdet var tre ud af fire piger, som alle er vokset op med KIDS-volley i Rødovre.

Oktober
Jannik Hansen landede med sin hustru Karen i Danmark, da Rødovre-drengen skulle hjem og holde formen ved lige under NHL-lockouten i Nordamerika. Der var stor forhåbninger til, at den stærke forward skulle spille nogle kampe for Rødovre Mighty Bulls, men sådan endte det ikke. Hansen tog til Finland for at spille i SM-liigaen under lockouten.
BK Rødovres damer vandt Københavnsserien og skal til foråret spille om oprykning til Danmarksserien.
El Diablo vandt bronze ved Rødovre International Cup 2012. Rullehockey-mandskabet sikrede sig desuden også pokalmesterskabet i samme ombæring.

November
Avarta havde en skidt efterårssæson og gik på en tiltrængt vinterpause. Holdet formåede kun at nette 14 gange i 15 kampe, og der var således store scoringsproblemer for cheftræner Christian Grønbæks mandskab.
En ny ’Tolle’ huserer i Rødovre Mighty Bulls, om end i en ’mini’-udgave. Anatolij Chistyakovs søn, Andrey, var således vendt hjem til Danmark, og han satte sit aftryk fra første skøjtetag. En stor gevinst for RMB. Andrey spiller sin første sæson som professionel for Rødovre Mighty Bulls.

December
Dansk Skøjte Union afholdt den 1. december deres 100-års jubilæum med et stort og flot gallashow i Rødovre Skøjte Arena. Der var eventyrlig stemning og flotte optrædener fra de mere end 100 deltagere på isen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top