Annonce

Afviser borgermøde
Damhus-Torv-m-Damhus-Have-p1.jpg
Foto: Presse
damhus have Selvom det kunne være sjovt at høre, hvad alle borgere synes, at en grundejer skal gøre med sin private grund, er det ikke meningen med borgermøder, mener borgmester Erik Nielsen, der understreger, at kommunen kun kan indgå i en dialog om Damhus Have med ejeren inden man siger ja eller nej til en ansøgning.

Trods krav fra både interesseorganisationer, politiske partier og naboer, afviser Rødovre Kommune at arrangere et borgermøde om Damhus Have.
“Der var kun to medlemmer i kommunalbestyrelsen, som mente, at planen ikke skulle sendes i almindelig høring, som det er traditionen med den slags sager, og jeg vil gerne understrege, at vi ikke har hverken behov eller tradition for at have borgermøde om, hvad en bygherre ønsker at bygge på sin private ejendom,” siger borgmesteren.
“Vi har lavet en lang række arkitektkonkurrencer og diskuteret kommuneplanen for udvalgte områder. Der har vi haft borgermøder, men i denne sag er det altså kun nødvendigt med en høring, siger Erik Nielsen og tilføjer.
“Jeg håber, at der kommer rigtig mange gode input, så kommunalbestyrelsen kan få så mange vinkler på sagen som muligt. Men selvom det kunne være sjovt, hvis alle borgere kunne få lov til at bestemme, hvad en bygherre skal bygge på sin egen grund, så er det altså hans eget valg.” siger Erik Nielsen, der lover at alle høringssvar bliver studeret grundigt.

Kommentarer

4 kommentarer om “Afviser borgermøde”

 1. Christian Andersen siger:

  Kære Erik Nielsen

  Er det stadigvæk din overbevisning som du udtalte til Lorry, at huspriserne på de omkringliggende huse ved højhuset vil stige i værdi? Et det bare gisninger fra din side, eller er der konkrete fortilfælde, hvor et hus er blevet mere værd, når der placeres et højhus i baghaven?
  Du udtaler også til Lorry, at du ikke mener der er særlig stor modstand mod højhuset. Du henviser til, at der bor omkring 36.000 mennersker i Rødovre og flertallet har ikke ytret ders modstand mod byggeriet. Men mon ikke folk i Islev eller Rødovre Syd er ret ligeglade med et byggeri i den anden ende af kommunen? Du kunne jo også bare ha´ sagt, at der bor 5 millioner mennersker i Danmark og det derfor er forsvindende få, der er modstander af dit prestigeprojekt!!!!
  Hvis højhuset bliver en realitet, kan os i Søtorpkvarteret så få lov at bygge som vi vil fremover, eller skal vi stadigvæk være underkastet lokalplanen?

  Med venlig hilsen

  Christian Andersen

 2. Anders siger:

  Uden at kende til sagen synes jeg at lovgivningen skal følges. På det punkt er jeg 100% enig med Hr. Nielsen.
  Men hvis der bare bliver givet een dispensation til bygherren fra Hr. Nielsens side der gør, at denne bygherre kan fylde sin egne lommer med guld på bekostning af rødovreborgerne. Så håber jeg at der bliver en konsekvens der på sigt kan sikre mod fremtidig inkompetent administration.
  At bygge et højhus i et stille villakvarter ned til en sø fyldt med dyreliv er ubegribeligt dumt. Jeg håber vores administration i rødovre er kompetent og sikrer en løsning til gavn for rødovres borgere og miljø og ikke til udefra kommende lykkeriddere.

 3. hans siger:

  Stedet skal da hedde Eriksminde!

 4. Ida Munch siger:

  Hvor er det bare en ubegribelig sørgelig sag.
  Erik Nielsen vil gerne have en “byport” og et “kendemærke” som markere indgangen til HANS by, men hvad med Damhuskroen? Det er da om noget et kendemærke!

  Når almindelige mennesker vil bygge en ekstra etage på sit hus, så skal naboerne da høres!
  Det er klart at alle ikke skal kunne bestemme over hvad der bliver bygget på en privat grund, men et 13 etagers højhus samt en hel stribe rækkehuse har altså kolossal betydning for hele området!
  Det er desuden disrespektfuldt over for damhussøen, som vel og mærke er fredet! Man kan ikke tillade sig at feje ind under gulvtæppet at et højhus vil have en vis påvirkning på naturen! For ikke at glemme Damhuskroen, der er bevaringsværdig.

  Men hvad der irriterer mig allermest er, at det flyder med løgne, for at få befolkningen til at sluge planerne. Der kommer IKKE en offentlig park. Der er ikke indskrevet nogen krav til bygherren om en offentlig park, og med den bebyggelsesprocent de arbejder med, så vil størstedelen af det grønne blive friarealer for højhusets beboere! Altså privat område.

  Og så kunne jeg godt tænke mig at vide hvem der gider at sidde og få sig en kop kaffe ud til et højt trafikeret dobbelt-kryds på Roskildevej? Det ser ellers ih så idylisk ud på visualiseringerne!
  Der er heller ingen krav om at Damhustorvet vil blive istandsat, som vist på visualiseringen ovenfor. Og hvis det bliver til en realitet med et såkaldt mini-torvehallerne som Hr. Nielsen har proglameret, så vil jeg gerne vide hvor alle bilerne skal holde? De nuværende butikker på Damhustorvet lever jo af den lille parkeringsplads, der er på torvet…

  Sidst men ikke mindst vil jeg, slet ikke høre på Erik Nielsens argument om, at “det er bygherrens eget valg” for hvis der er nogen der har blandet sig, så er det da Hr. Nielsen selv!

  Jeg håber at Rødovre Lokal Nyt vil vågne lidt op og forholde sig kritisk til planerne, så befolkningen kunne få indblik i de reele forhold. Det er jo rent faktisk det journalister er uddannet til, ikke bare at vidergive info og udsagn…

  Jeg vil opfordre alle til aktivt at vise deres modstand mod projektet og støtte op om underskriftsindsamlinger og ligende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top