Annonce

40 meter højhus flytter ind
damhushave-damhustorv_03_11.jpg
Foto: Brian Poulsen
læserbrev Jeg bor i det tredje hus efter Damhus Tivoli ud mod søen og er selvfølgelig også stor modstander af projektet.

Af Tom Løfstrøm

Jeg bider især mærke i at du skriver at ejeren af Damhus Tivoli har lovet kommunen et milliontilskud til div. renoveringsprojekter i området mod at lokalplanen laves om så byggehøjden i området ændres fra 8,5 meter til 13 etager eller ca. 40 meter.
Skal det forstås sådan at, fremover bliver “al form for byggeri i Kommunen” mulig hvis bygherren blot lægger et tilstrækkelig pengebeløb i kommunekassen?
Nu skal man jo være forsigtig med hvad man insinuerer, men nærmer det sig ikke en form for bestikkelse?
Det kunne jo udvikle sig til et rent “Højhus-kapløb” på attraktive grunde, hvor den ene grund efter den anden bygger højere og højere!! Når nu Kommunen en har gang givet grønt lys og så kan der vel ikke længere siges nej til andre!
Velkommen til Rødovre’s Manhattan! I lokalplanen illustreres projektet (selvfølgelig?) med skitser af højhuset fra “sin bedste side”. Men der mangler (bevidst?) illustrationer af hvordan det vil se ud fra dem der får højhuset i deres baghave.
Derfor har jeg i et tegneprogram indtegnet området og har mulighed for at vise hvordan det kommer til at se ud fra alle vinkler i villakvarteret. Så er det ikke så spændende mere.

Annonce

Hvor er åbenheden
 Du skriver også om rækkefølgen i forløbet og at Erik Nielsen talte varmt om sagen inden det blev diskuteret i Kommunalbestyrelsen.
Jeg har fået oplyst på Teknisk Forvaltning at tegnestuen Vandkunsten allerede i september måned 2011 fremlage forslag til dem om projektet. Første gang jeg ser noget om den endelige plan er i RLN d. 21. november i år, altså 14 måneder senere. Hvor er den åbenhed som Erik Nielsen siger han ønsker og du efterlyser?
Hvornår fik Kommunalbestyrelsen fremlagt forslaget første gang? Hvordan har hele forløbet været?
Jeg er heller ikke enig med dem der mener at et højhus bliver en flot indgang til Rødovre. Jeg mener at man skal bevare området som “Den Kulturhistoriske indgang til Rødovre” med den fredede Damhuskro og det først opførte villaområde i Rødovre – det bevaringsværdige Søtorp. Jeg vil foreslå, at man samler højhusene i Rødovre i et område hvor der i forvejen er opført højhuse og holde dem samlet der, som man ser det i storbyerne rundt omkring i verden.
Det kunne jo indgå i kommunens planer for Rødovre syd og derved blive en del af indgangen til “Fremtidens Rødovre”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top