Annonce

13-etagers højhus vil ikke forskønne
damhushave-damhustorv_05_11.jpg
læserbrev Bestyrelsen i Rødovre Ældreboligselskab, Damhus Torvegård (beliggende på hjørnet af Auroravej og Roskildevej) har på et møde den 17. december 2012 gennemgået forslag til Lokalplan for Damhus Have, Damhuskroen og Damhustorvet.

Af Hanne Frederiksen, formand

Det er planen, at der i Damhus Have skal etableres 36 ejerlejligheder fordelt på 13 etager i et punkthus og 13 ejerrækkehuse i 2 etager langs Auroravej.

Annonce

Væsentlig betydning
 Som det fremgår af Lokalplanen, har Damhussøen en væsentlig landskabelig betydning og et karakteristisk åbent rum, mellem Rødovre og Vanløsebydelen. Hvilket er er enestående i bymæssig bebyggelse. Lokalplanen har til hensigt at bevare de karakteristiske bygninger og træk i området omkring Damhuskroen.
Damhuskroen udgør sammen med Damhustorvet en vigtig byport til Rødovre, og med ændring af Lokalplanen, vil Damhus Have være med til at forskønne denne ankomst til Rødovre. Hvornår har et 13-etagers højhus været at betragte som forskønnende, spørger bestyrelsen?!
I tilknytning til boligerne i Damhus Have skal der etableres 36 P-pladser i en kælder under punkthuset, og 1-1½ P-plads pr. rækkehus.
Auroravej er slet ikke gearet til den ekstra trafik, som 49 boliger og caféer vil medføre. Allerede nu er der meget trafik på Auroravej, hvilket blandt andet kan tilskyndes butikkerne i Damhus Torvegård.

Vi mangler ikke liv
 Lokalplanen har til hensigt, med anlæggelse af et parkområde i Damhus Have, at generere mere liv i området. Samtidig nævnes også, at det 13-etagers højhus fortrinsvis vil skygge ud over parkområdet og Damhussøen. Det er ikke liv vi mangler i området – men ro – hvem vil i øvrigt benytte og opholde sig i én have som henligger i skygge?
I lokalplanen nævnes, at det er tanken at etablere 2 caféer, en “De små Haver” i tilknytning til kroen og en i stueetagen i det 13-etagers højhus.
I Damhus Tivoli har der været café/ishus, Restaurant Dueslaget og Krostuen i tilknytning til Damhuskroen – alle med udeservering.
Alle tilsyneladende sjældent besøgte og ikke rentable.
Derudover ligger få meter længere fremme på Roskildevej “Cafe Jugo” og “Vin&Brød” begge med udeservering. Og nu vil man i et boligområde og med få meters afstand etablere ikke mindre en 2 caféer, foruden selvfølgelig Damhuskroen.
I relation til kommuneplanen, har Rødovre visioner om at være en bæredygtigt forstad, og oplyser at der ved at samle den 13-etagers bebyggelse i et punkthus, frigøres et stort areal til grønt område. Det er ikke grønne områder vi mangler. Vi har store grønne arealer i området omkring; Damhussøen, Engen og Vigerslevparken. Ser man på planerne for de ønskede bebyggelser i Damhus Have, vil man ikke øge, men tværtimod reducere dele af de nuværende grønne arealer i Damhus Tivoli.

Ulemper
 Vi beboere i Damhus Torvegård ved hvad det vil sige at bo op af Damhuskroen, og hvilke ulemper der er forbundet hermed. Hver fredag/lørdag, aften og nat, året rundt, høres musikken fra kroen. Der råbes, skriges og grines højt når gæster til kroen kommer/går eller står ude og ryger. Der smides med flasker og papir. Der urineres og folk brækker sig i området. Sågar overnatter nogle i vores have eller udenfor vores dør.
På sigt vil kommende beboerne i Damhus Have, sikkert lige som vi i Damhus Torvegård ønske, at deres område kan spærres og lukkes af i weekender.
Bestyrelsen i Damhus Torvegård vil nu gå i dialog med de vores naboer. Og på et beboermøde torsdag den 17. januar 2013, vil vi drøfte Lokalplanen, og de omkringliggende beboerforeningers kommentarer.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top