Annonce

Sigurd Barrett: “Jeg ville slet ikke optræde for børn”
sigurd-barrett_01_111212_BP.jpg
Sigurd Barrett underholder hver dag i december på Festpladsen i Rødovre Centrum. Børneunderholdning er blevet hans levevej, men det lå ikke i kortene tilbage i 90'erne. Foto: Brian Poulsen
juleshow Det var slet ikke meningen, at Sigurd Barrett skulle blive idol for tusindvis af børn landet over. Han ville tages seriøst som musiker og entertainer, men én optræden i Rødovre Centrum fik ham på andre tanker tilbage i 1998. Nu er han kendt i alle landets børne- haver, og tilmed tilbage i det center, hvor det hele startede.

Han er opvokset i det mørke Jylland, men han har været en af de mest farverige personer i underholdningsbranchen i årtier. Musiker og entertainer Sigurd Barrett har siden de glade 80’ere optrådt med et hav af forskellige shows i ind- og udland.
Det store folkelige gennembrud kom dog først, da underholdningen kom ned i børnehøjde, og her spiller Rødovre Centrum en særlig rolle i mere end en forstand.
Sigurd Barrett er nemlig både født i centeret, og havde sit første live børneshow på scenekanten på Festpladsen i 1998.

Blev lokket
Den første optræden med børnesange, tøjdyr og et farverigt kostume kom i stand som lidt af en tilfældighed. Sigurd Barrett havde nemlig ingen intentioner om, at rejse land og rige rundt med børneunderholdning. Den nuværende direktør for Centerforeningen, Alex Larsen, havde dog held med at overtale Sigurd Barrett til at lave et enkelt show i centeret.
Den første udsendelse af Sigurd Barretts ‘Bjørnetime’ var netop rullet over skærmen på DR1, men det betød ikke, at Sigurd Barrett havde henlagt sit liv til underholdning i børnenes tjeneste. Han ville stadigvæk tages seriøst som musiker, men han gik dog med til at give idéen en chance.

Stor glæde
 “Jeg ville slet ikke optræde for børn. Jeg spillede masser af piano- shows for voksne, så jeg ville ikke underholde børn. Det var slet ikke en karriere, jeg drømte om,” fortæller Sigurd Barrett ærligt, om de tanker han gjorde sig inden den første optræden tilbage i 1998.
“Jeg kørte over i centeret flere timer før og satte mit klaver op. Jeg spændte et tæppe op mellem to mikrofoner på scenen og jeg havde arrangeret en ballonklovn, for jeg var bange for, at jeg ikke kunne bære showet selv,” fortæller Sigurd og fortsætter:
“Ballonklovnen havde en guldjakke på, og han skulle sidde omme bag tæppet og styre nogle dyr. Han skulle hoppe frem og lave ballondyr, men allerede under den første sang væltede mikrofonstativet, og så sad der en mand i guldjakke på gulvet. Jeg kan huske at børnene måbede,” griner Sigurd Barrett. Den første optræden foran et live-børnepublikum gik ikke helt efter bogen, men den farverige musiker oplevede, at interessen for hans person var enorm. Endnu vigtigere var det dog, at Sigurd Barrett selv følte stor glæde ved det han lavede.
“Alle børnene havde set mit program på tv, og de ville altså se ham der fra fjernsynet. Det havde jeg aldrig prøvet før, og jeg var helt overvældet over, at der var så mange børn samlet for at se mit show. Det var rigtig sjovt, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke behøvede ballonklovnen, for børnene var kommet for at se mig. Jeg kunne mærke, at der var vind i sejlene, og at det her var sjovt og udfordrende på samme tid,” fortæller Sigurd. Grundstenen var dermed lagt, og siden har den farvestrålende musiker ikke været i tvivl om, at musik og børneunderholdning var vejen frem.

Tilbage igen
 I dag 14 år efter den første optræden er Sigurd tilbage i Rødovre Centrum. Frem til den 23. december optræder han hver dag på Festpladsen kl. 11.00 med bjørnen Bjørn og alle de andre kendte figurer fra Sigurds Bjørnetime.
I et specielt tilrettelagt juleshow tager han børn og barnlige sjæle med rundt i Verden. Det er underholdning, men også læring. Selv kalder Sigurd Barrett det for infotainment.
“Jeg vil ikke bare stå på en scene i ternet jakkesæt og spille sange. Jeg vil noget mere og formidle noget videre. Tidligt i mit forløb med børneunderholdning fandt jeg ud af, at jeg gerne ville have noget på hjertet. Jeg ville gerne give børnene noget med hjem. Det er infotainment. Jeg underholder og underviser lidt på samme tid,” forklarer Sigurd. Han understreger dog, at læringen skal tages med et gran salt. I juleshowet kan man blive klogere på slæbehunde i Grønland samtidig med, at man kan synge med på ‘Søren Banjomus’. Underholdningen og læringen går hånd i hånd.
“Der skal være indhold, når man laver noget til børn fra en scene. Man kan sammenligne det lidt med en madpakke. Jeg spiller mange af de sange som børnene kender. Det er chokolademadderne, men der er altså også nogle gulerødder. Jeg håber, at børnene ved lidt mere om de lande, som showet handler om, når de har set juleshowet,” forklarer Sigurd Barrett.
Man kan opleve Sigurds juleshow ‘Sigurds julerejse – Verden rundt’ hver dag frem til den 23. december på Festpladsen. Man kan også læse mere om Sigurds nye børnebog ‘Sigurds Verdensatlas’ på www.sigurd-barrett.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top