Rædselsuge for Rødovre
mike-daugulis_RMB_frederikshavn_16_041212_BP.jpg
Mike Daugulis tackler i tirsdagens kamp hjemme mod Frederikshavn. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Denne uge kan bedst beskrives som rædselsfuld for Rødovre Mighty Bulls. Lørdag aften kulminerede det, da Aalborg Pirates tværede tyrene ud med 1-5 i Rødovre Skøjte Arena. Ugens resultat er dermed nul point i tre kampe og et powerplay, der ikke fungerer.

Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates 1-5
(1-2, 0-1, 0-2)
06:48 0-1 Shane Sims (Månsson, Greening) pp2
17:22 0-2 Rasmus Olsen (Degn, Møller) pp1
19:55 1-2 Michael Smidt (Rådde, Astrup)
26:59 1-3 Steffen Klarskov Nielsen (Nordentoft, Svendsen)
47:06 1-4 Colin Greening (Sims)
53:27 1-5 Jussi Tapio (Månsson, Greening)
Udv.: RMB 4×2, AP 6×2 + 1×10 (Bendik)
Skud: 25-30 (10-11, 7-7, 8-12)
Tilskuere: 867

Landsholdspausen kommer på et belejligt tidspunkt her præcis halvvejs i sæsonens AL-Bank Liga-grundspil. Sådan synes Mighty Bulls-spillerne at tænke efter ugens tredje nederlag i streg, mens det vikarierende trænerteam, Klaus Mønster/Gert Hansen, nok langt fra er tilfredse – specielt med powerplay-spillet.Lørdag aften blev de forfærdelig få tilskuere i Rødovre Skøjte Arena vidner til en regulær afklapsning af tyrene, da piraterne fra Aalborg lagde vejen forbi Vestegnen.

Rødovre lagde sådan set fint ud i første periode med god energi og chanceskabende spil, men det var alligevel holdet fra Nordjylland med stjernen over dem alle, NHL’eren Colin Greening, på holdet, som førte 1-2 efter de første 20 minutter.

Shane Sims og Rasmus Olsen gjorde det, Rødovre ikke kunne; at score i powerplay. To klokkeklare scoringer fra topholdet fra Aalborg, mens Rødovre end ikke formåede at omsætte en 5 mod 3-situation i hele to minutter.

Lidt oprejsning
Symptomatisk for Rødovres scoringsmuligheder var, at Jeff Terminesi og Jan Jarábek, der inden opgøret tilsammen havde scoret ét mål i 19 kampe, skulle agere spydspidser fra blueline i Rødovres powerplay. Kendsgerningen er, at det ikke fungerer. Skuddene flyver forbi mål og mangler kvalitet.

Hjemmeholdet fik lidt oprejsning at gå til pause på, da kaptajn Michael Smidt gik forrest og fik reduceret til 1-2 med blot fem sekunder til pausen.

Aftenens mission blev heller ikke nemmere af, at Andy Contois måtte melde afbud til kampen som følge af en ’lower body injury’, samtidig med at Sebastian Bergholt, Patrick Rasmussen og Mathias Bau Hansen var med U20-landsholdet. Tyrene var derfor nede på tre kæder.

Anders Schultz blev sendt til tælling på isen i begyndelsen af anden periode, men dommerne så ikke nogen strafbar forseelse i situationen.

I stedet kunne Rødovredrengen Steffen Klarskov øge til 1-3 på en kontra. Tiden inden scoringen var ellers præget af stor intensitet og nerve fra Rødovres side, men det faldt helt til jorden med den for tyrene ærgerlige scoring på Sebastian Dahm.

Brænder åbne chancer
Aalborgs målmand, Magnus Åkerlund, var ikke nem at passere for Rødovrespillerne, men igen, den svenske keeper blev heller ikke udfordret nok på afslutningerne. Det illustreres perfekt ved Adrian Ekströms friløber kort før pausen; svenskeren ramte end ikke målet på den store mulighed.

Tredje periode blev en ørkenvandring af dimensioner. November måneds spiller, Andrey Chistyakov, misbrugte en kæmpe chance kort inde i perioden.

Det så lettere tilfældigt ud, det Rødovre præsterede i offensiv zone, og generelt kunne kampen karakteriseres ved Hawaii-hockey. Selv Sumpen, der ellers formåede at sætte bare en smule stemning, faldt ud og efterlod Arenaen i dyb stilhed. De ufattelig få tilskuere havde set skriften på væggen – lige på nær de godt 20 Aalborg-tilhængere.

Rødovre blev udspillet, og Colin Greening øgede til 1-4 efter syv minutter. Mens Rødovres powerplay stadig ikke var farligt nok, kunne finske Jussi Tapio lukke og slukke med målet til 1-5 seks et halvt minut før tid. Tyrene blev på den sidste scoring igen løbet over ende.

Powerplay har store mangler
Chistyakov afsluttede matchen med at misbruge en noget nær 100 procents chance, men dansk/russeren sendte for halvåbent mål pucken forbi.

Der kan på ingen måde pilles ved Aalborgs sejr. Piraterne havde større koncentration og selvtillid end nogen desillusionerede tyre, der må se ydmygelsen i øjnene.

Rødovre må ganske enkelt erkende, at specielt spillet i powerplay mangler kvalitet og farlighed. Tre ud af fire skud i 5 mod 3 blev sendt forbi kassen, og så vinder man som bekendt ikke – og slet ikke mod et tophold som Aalborg, der dog også har markant bedre udlændinge.

Der var sikkert mange tilskuere, der tænkte, at de havde spildt aftenen. Det hele begyndte i øvrigt med, at spillere såvel som tilskuere blev udsat for en lille forsinkelse af kampen på grund af det velkendte problem med at få lyset tændt i hallen efter indløb. En skandale, at det stadig kan forekomme, og noget kommunen snart må tage vare på.

Til sidst skal det nævnes, at Rødovre bestemt heller ikke har tur i den på afslutningerne. Men det rykker ikke ved, at der skal trænes på afslutninger, for ugens samlet resultat med nul point i tre kampe skriger til himlen om forbedringer – og ændringer – ikke mindst i overtalsspillet.

Rødovre Mighty Bulls har nu på grund af landsholdspausen masser af tid til selvransagelse, inden næste kamp først er tirsdag den 18. december på udebane mod Herning Blue Fox.

Kommentarer

1 kommentar om “Rædselsuge for Rødovre”

  1. Per Ekström siger:

    Nu behöver grabbarna stöd och uppmuntran. Alla fans och folk runt om laget måste ge dom positiv energi!

    Tyrene kan, Tyrene är bäst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top