Annonce

Punkthus skaber splid
Damhus-Have-set-fra-Roskil.jpg
I følge den fremlagte projektbeskrivelse vil der i parken blive bevaret flest mulig af de eksisterende, smukke træer stående i et tæppe af græs. Mod søen tyndes der voldsomt ud i beplantningen, så kontakten med søen genoprettes og parken eksponeres for gående og cyklende langs søen. Foto: Presse
damhus have Den fremlagte projektering af 'Damhus Have' kaster skygge helt ind i kommunalbestyrelsessalen. Det 13 etagers store punkthus falder ikke i god jord hos de Konservative, og i SF deler det vandene.

Rækkehuse ned til Damhussøen, en park med offentlig adgang og et 13 etagers punkthus med café i stueplan og udsigt ind over København. Projekt ‘Damhus Have’ vil unægtelig give hele området ved Damhustorvet et ansigtsløft, men det høje byggeri falder ikke i god jord hos alle partier i Kommunalbestyrelsen.
Borgmester Erik Nielsen hæfter sig i første omgang ved, at kommunens krav om adgang til parken og en renovering af Damhuskroen, er blevet imødekommet i projektet. Han mener også, at punkthuset har en god placering.
“Jeg glæder mig over, at punkthuset er placeret rigtigt i forhold til solen,” lød det fra borgmesteren.
Samme begejstring kunne man ikke spore hos Kim Drejer Nielsen fra de Konservative. Han frygter at et 13 etagers store byggeri vil ødelægge mere end det vil gavne.
“Det kommer til at dominere ret så meget. Spørgsmålet er også, hvor godt eller hvor dårligt et højhus passer ind i området,” forklarede han.

SF er delt
 Hos SF er man delt om spørgsmålet. Torben Petersen hilser planerne velkommen, og spår at punkthuset bliver et nyt vartegn. Den holdning deles dog ikke af gruppeformand, og formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Svend Erik Pedersen.
“Jeg synes, at sagen er problematisk. Man vil placere et højhus midt i et parcelhusområde, hvilket naboerne nok vil finde problematisk. Hvilke rammer for byggeri vil vi tillade her?” spurgte Svend Erik Pedersen retorisk.
Hvad synes du om fremtidsplanerne? Deltag i debatten på rnn.dk eller send et læserbrev til avisens redaktør André Bentsen på andre@rnn.dk

Annonce
Kommentarer

2 kommentarer om “Punkthus skaber splid”

 1. Mogens Lind siger:

  TJA, hvad skal man mene;
  Et Tivoli hvor ejeren har sovet Tornerose søvn i en mængde år,
  alt er i forfald!
  Så selve planlægning af Damhus torvet og involvering af Tivoligrunden,
  må man jo nok sige er aktuelt, at man kan få en flot Damhustorv og trafik regulering, samt et forhåbentligt grønt område, med Damhuskroen puttet ind i,
  Men højhus, ved jeg ikke om jeg vil bryde mig om.

 2. michael siger:

  kommunalbestyrelsen må da være helt blanke hvis de går ind for et 13 etagers højhus.
  naboerne kan så ikke bruge deres have som de vil, for der kan jo stå nogle beboere på 13 sal med deres kikkert og kikke ned i haven til folk og hive sig i banditten.
  Erik Nielsens kommentar om at punkthuset ligger godt i forhold til solen, er manden da helt væk, vi kan jo bygge et punkthus nede ved rødovregård der hvor han bor, og ang. at det skulle være et varetegn for rødovre, så har han vel også bestilt en statue af ham selv? som skal stå uden for rådhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top