Annonce

Ønsker borgermøde om ’Damhus Have’
Damhus-Torv-m-Damhus-Have-p1.jpg
Naturfredningsforeningen opfordrer Rødovre Kommune til at afholde et bor-germøde i god tid inden udløbet af høringsfristens for planerne, hvor alle, der har interesse i projektet, kan komme og få svar på deres spørgsmål. Foto: BP Foto: Presse
damhus have Naturfredningsforeningen i Rødovre ønsker et borgermøde i god tid om ’Damhus Have’.

Information og åbenhed er alfa og omega, hvis store ændringer af byen skal gennemføres.

Det mener i hvert fald Naturfredningsforeningen i Rødovre, som derfor opfordrer Rødovre Kommune til at ændre strategi i sagen om ’Damhus Have’ og nedrivningen af Damhus Tivoli.

Annonce

”I Lokal Nyt i forrige uge blev der i flere artikler fortalte om planerne for nedlæggelse af det gamle Damhus Tivoli og etablering af både en park og boliger, herunder et højhus, på grunden. Tak til avisen for de mange informationer,” siger formand for Naturfredningsforeningen i Rødovre.

Af artiklen fremgik det også, at Rødovre Kommune var lige på trapperne med at offentliggøre et forslag til et kommuneplantillæg og et forslag til ny lokalplan for området.

”Fra Naturfredningsforeningens side ser vi hen til offentliggørelse af disse 2 planer, for det er igennem dem, at borgerne kan få mere konkret at vide, hvad der vil blive givet mulighed for af byggeri mv. på det gamle tivoli-område. Og det er ved at kommentere disse planer, at borgerne kan få indflydelse på ændringerne af området,” siger Jann Larsen, der sammen med mange andre forgæves har klikket sig forbi kommunens hjemmeside igen og igen.

I torsdags kom planerne endelig frem på rk.dk, og det glæder formanden, som dog synes, at så vigtige ændringer skriger på et borgermøde i god tid inden politikerne skal tage en beslutning.

”I Naturfredningsforeningen går vi meget ind for åbenhed og information om alle væsentlige ændringer af betydning for både bystrukturen, naturen og miljøet i vores kommune,” siger Jann Larsen og tilføjer:

”Vi håber derfor meget, at der fra kommunens side bliver taget initiativ til, at borgerne ikke blot kan læse kommune- og lokalplanforslagene, men også få lejlighed til at høre og stille spørgsmål om det nye ’Damhus Have’- projekt, som det er blevet kaldt.”


Sådan ser Damhustorvet ud i dag

 

Kommentarer

2 kommentarer om “Ønsker borgermøde om ’Damhus Have’”

  1. Frits Degner siger:

    Jeg hilser Naturfredningsforeningen i Rødovres indlæg meget velkommen. Endelig nogen der det tør stå frem. Jeg kan oplyse Naturfredningsforeningen om, at Per Godtfredsen fra Landsforeningen for Bygnings og Landskabskultur ønsker det historiske Damhus Tivoli bevaret. Vi er en støttegruppe, der vil stifte et konsortium, og søge fonde, så vi kan købe Tivoliet og drive det videre, vi har en masse nye ideer, så der kan komme gang i det gamle tivoli igen. Vi har allerede fået tilsagn fra et par fonde. Men i sidste ende kræver det velvilje fra borgmesteren og ejerne af tivoliet. Hvis de kunne vednte et år med at lukke stedet, skal vi nok skaffe den fornødne kapital.

  2. Jørgen Bek siger:

    Der er vist ingen tvivl om, at Damhustorvet i sin nuværende form fremstår nedslidt og ucharmerende, og at det derfor kunne være tiltrængt med en snarlig forskønnelse. Men at nedlægge P-pladser vil med usvigelig sikkerhed medføre butiksdød for de omkringliggende forretninger. Der er i forvejen udtalt mangel på parkeringspladser i området for os, der bor her. Men hvis man ikke kan slå et smut forbi og holde lige udenfor, vil det blot medføre, at kunderne kører videre evt. til et butikscenter. Og der bliver vi andre jo så også snart tvunget til at køre hen …selv for småting!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top