Annonce

Og vinderen er….. Alex Jean Nielsen
aarets-ildsjael_09_061212_B.jpg
Alex Nielsen er Årets Ildsjæl i Rødovre. Titlen får han for sit store arbejde for handicaporganisationerne. Foto: Brian Poulsen
årets ildsjæl Man kan sætte sig i respekt, og man kan gøre sig fortjent til respekt. Årets Ildsjæl kan begge dele. I årevis har han kæmpet de udsattes sag, og i torsdags blev han belønnet med titlen som Årets Ildsjæl.

“Alex er en kendt person blandt vores frivillige sociale foreninger. Altid er han med til aktiviteter. Trods hans eget handicap, er han altid aktiv og deltagende. Han er engageret og har altid sat sig ind i tingene. Alex Nielsen har igennem mange år gjort en fantastisk indsats – specielt inden for handicaporganisationerne i Rødovre. Der står stor respekt om Alex Nielsens arbejde for handicapområdet i Rødovre,” sådan fortæller Socialudvalgsformand Britt Jensen (A) om Årets Ildsjæl.
Og hun ved, hvad hun snakker om. Selvom han transporterer sig selv rundt i elektrisk kørestol, er Alex Nielsen ikke bange for at banke på kommunens dør, når der er ting, der kan gøres bedre.
Men netop det faktum, at han på trods af sine egne vanskeligheder, kæmper for andres vilkår, er kun med til at øge respekten omkring hans indsats på det frivillige sociale område.
Fest for frivillige. Det så man tydeligt, da han i torsdags kørte ind på Ørbygård Plejehjem, hvor hundredvis af frivillige var mødt op for at hylde de seks nominerede ildsjæle.
“Årets Ildsjælarrangement vidnede igen om den store og flotte tilslutning der er til Rødovres frivillighedspolitik. Og man mærker virkelig det fantastiske engagement vi har i Rødovre, sådan en aften som i aften. Lokalet summer af liv, netværk, atmosfære og lyst til at gøre en forskel. Det er fantastisk og meget unikt – det vi har fået skabt på det frivillige område i Rødovre,” siger Britt Jensen.
Selv var hovedpersonen tydeligt rørt over den usædvanlige opmærksomhed, og at have vundet over et så flot felt af frivillige siger noget om den hæder, det er at modtage prisen som Årets Ildsjæl.

Menneskelig værdi
 Men selvom der kun er en vinder, så var der masser af ros til alle de nominerede.
“Kåringen er en hyldest til alle ildsjæle i Rødovre Kommune. I er med til at skabe ekstra opmærksomhed om den store betydning, som en ildsjæl har for vores lokalsamfund. Det her er vores måde at sige tak for den daglige indsats. Det er et kæmpe arbejde, der har en rigtig stor menneskelig værdi. Det er vi som kommune glade for at kunne drage nytte af. Uden de frivillige, var der mange indsatser, der ikke var blevet til noget,” forklarede Rødovres borgmester Erik Nielsen (A).
Sammen med socialudvalgsformanden diskuterede han meget den nye tendens med, at frivilligt arbejde skal måles, når kommunerne får penge fra staten. Men det vil de ikke være med til.
“Vores frivillige laver den frivillige indsats af lyst og forventer ingen betaling til gengæld. Og i Rødovre falder vi ikke for den fristelse det kan være, at overføre myndighedsopgaver til de frivillige sociale foreninger og organisationer – fordi vi er pressede på pengepungen. De frivillige initiativer skal forblive et supplement til de offentlige indsatser – og på de frivilliges præmisser,” tilføjer Britt Jensen, der på trods af det i forvejen store stykke frivillige arbejde, ser gode muligheder for en udbygning i fremtiden.
“I Rødovre har vi en lang og god tradition for at samarbejde mellem kommunen og de frivillige sociale foreninger. Og det er fornuftigt at have en løbende dialog om, hvordan vi samarbejder. Vi kan nemlig skabe et endnu bedre og ‘rigere’ velfærdssamfund, hvis vi udvikler samspillet mellem kommunerne og den frivillige sektor. Og det gør vi hele tiden i Rødovre,” siger hun.

Annonce

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top