Annonce

Nu starter det store julebytteri
gave-bytte_281209_BP.jpg
t køb er en bindende aftale, og du kan som udgangspunkt ikke fortryde dit køb. Selvom mange butikker tilbyder en retur- eller bytteret, er det ikke en ret, du har efter lovgivningen. Det skriver forbrug.dk. Foto: Arkiv
udsalg Mange tager det for givet, at man kan bytte sine julegaver, men ifølge lovgivningen har man faktisk ikke krav på fortrydelsesret. Det er dog en service som stort set alle butikker giver alligevel. Få et overblik over byttereglerne her.

Ifølge lovgivningen har man ikke fortrydelsesret, når man handler i en butik. Det skriver den offentlige forbrugerportal forbrug.dk.
Langt de fleste butikker tilbyder dog, som en service, at man alligevel enten kan returnere eller bytte varen. Ifølge forbrug.dk er det dog helt op til den enkelte butik.
Butikkerne bestemmer således selv om kunderne skal have mulighed for at få pengene retur, bytte til andre varer i butikken eller få et tilgodebevis.

Handel på nettet
 Hvis julegaven er handlet på Internettet i Danmark, har du som udgangspunkt altid 14 dages fortrydelsesfrist. Der findes dog en række tilfælde, hvor du ikke har fortrydelsesret. Det gælder blandt andet køb af billetter til kulturelle arrangementer, flyrejser og hotelophold. Man kan læse alt om byttereglerne på forbrug.dk.

Annonce

 

Hvis du har købt varen på nettet eller fået tilbudt en fortrydelsesret i butikken, så følg de få, simple regler:

• Overhold tidsfristen for returretten.

• Tag ikke varen i brug.

• Gem bon eller kvittering.

• Lad alle mærker og lignende sidde på varen og husk at returnere det hele.

• Du skal have alle de penge retur, der er betalt for varen, eller have andre varer for det samme beløb.
Kilde: forbrug.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top