Mulig børnelokker på spil i Islev
islev-skole-3.jpg
To fremmede mænd har to gange tilbudt unge skolepiger et lift ved Islev Skole. Foto: Arkiv
politi To skolepiger i 13-14 års alderen er blevet tilbudt et lift hjem i Islev. Politiet maner til besindelse. "Vi undersøger sagen, og opfordrer alle til ikke at blæse sagen op," lyder meldingen.

“Til alle forældrene der har børn der går i Skole i Rødovre. Vigtig meddelelse. Politiet har i går (den 11. december, red.) henvendt sig til alle skoler i Rødovre for at give en vigtig og alvorlig besked om, at der har været en episode i Islev, hvor flere elever er blevet “tilbudt” et lift af en fremmed,” sådan lyder starten af en besked, som siden den 12. december har spredt sig på Facebook.
Vicepolitikommissær Jens Yndgaard fra Københavns Vestegns Politi bekræfter, at der har været to episoder som beskrevet, men han advarer samtidig mod at blæse sagen op, og dermed begynde en lynchstemning.
“Jeg kan bekræfte, at vi har fået en henvendelse om, at to piger er blevet tilbudt at få et lift hjem af to mænd i en bil. Vi undersøger det nærmere for at finde ud af, hvad der ligger bag. Der er ikke sket noget konkret, og vi opfordrer alle til ikke at blæse tingene op,” siger han.

En god snak
Politiet har ikke tænkt sig at lave ekstra patruljeringer ved skolerne. I stedet opfordrer Jens Yndgaard alle forældre til at tage sig en snak med deres børn om, hvad man skal gøre, hvis man bliver tilbudt et lift af en fremmed person.
“Det er vigtigt, at man som forældre tager en præventiv snak med sit barn, så børnene ved at de skal sige ‘nej’ til tilbuddet om et lift,” slutter Jens Yndgaard.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top