Annonce

Lærere kæmper med dårligt ry og myter
sanne-wiktmann-islevskole__.jpg
Har lærerne seks eller 12 ugers ferie? Lærerforeningen provokerer med ny annoncekampagne. VI har spurgt Sanne Vitved om, hvor meget ferie hun holder. Foto: Brian Poulsen
FAKTA ELLER FIKTION Lærerne i Rødovre har indrykket store annoncer i Lokal Nyt for at gøre op med dovne fordomme. Men hvor meget ferie har en lærer egentlig?

“Undskyld kan I lige vente to minutter, jeg skal lige printe de her opgaver ud.” Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at pausen lige var slut.
Men i modsætning til hvad de fleste måske tror, er der mange lærere, der må bruge deres pause på at forberede sig til dagens sidste timer. Altså undervisningstimer. For når den sidste elev har forladt skolen, fortsætter arbejdsdagen for mange lærere. Flere og flere af dem bliver siddende på skolen, hvor de har deres udstyr og informationer lige ved hånden.
Men faktisk skal en skolelærer i Danmark kun være fysisk til stede på skolen 40 uger om året.
Det har desværre fået mange til at tro, at lærere har 12 ugers ferie om året. Og ikke seks uger, som alle andre.
“I efterårsferien brugte jeg rigtig mange timer på at forberede mig, da vi skal lave synopsis-prøver, som jeg ikke har undervist i før. Det kræver utrolig meget tid, og sådan er det faktisk for det meste,” siger Sanne Vitved, der er lærer på Islev Skole.

Skolehjemsamarbejde
 Her bruger hun de fleste eftermiddage, efter at børnene er gået hjem, på at forberede sig, rette opgaver og tilrettelægge undervisning, men der er også mange andre ting, der skal bruges tid på. Tid som de fleste mennesker desværre glemmer.
“Det er især skolehjemsamarbejdet og vigtige møder, som kræver meget tid, og jeg kan slet ikke genkende mig selv i de fordomme om, at lærerne ikke arbejder så meget,” siger Sanne Vitved.

Annonce

Men hånden på hjertet, hvor meget forberedelse er der i det. Får man ikke en rutine, så man kan bruge tingene igen og igen?

“Nu har jeg snart været lærer i 10 år, og jeg har aldrig prøvet at køre det samme forløb. Det kan man simpelthen ikke, hvis man skal leve op til kravene og til elevernes forventninger. Jeg bruger meget tid på hele tiden at finde nye relevante tekster, og det er mit indtryk, at alle de andre lærere gør det samme,” siger Sanne, der aldrig er hjemme fra skole før klokken 17.
“Og så skal jeg forberede mig og rette opgaver om aftenen,” siger Sanne, der godt kan blive lidt ærgerlig, når hun snakker med folk, der ikke har greb for den slags fleksibilitet.
“Der var sikkert ikke mange forældre, der ville synes det var sjovt at komme til møder på skolen mellem klokken 10 og 12,” filosoferer hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top