Annonce

Juletiden betyder flere brande
juledekoration_01_171212_BP.jpg
Levende lys er hyggelige, ikke mindst i juletiden. Men de udgør også en reel fare, som mange ikke tager alvorligt nok. Foto: Brian Poulsen
pas på Kun hvert andet værelse er sikret med røgalarm, og det kan være særligt farligt i julen, hvor der er flere brande end i alle andre måneder.

Ild skal bruges med omtanke, og røgalarmer bør være fast inventar. Især i julemånederne. Det er det råd, som Beredskabsforbundets løftede finger peger på i disse brændende måneder.
Danskerne er nemlig rykket indenfor, og det betyder hygge og stearinlys, og et behov for at tjekke sine røgalarmer.
Desværre er de kommende måneder også det tidspunkt på året, hvor flest danskere omkommer i brande. I 2011 omkom 64 danskere i brande. 33 procent af alle ofrene omkom i månederne december, januar og februar. Ligesom 34 procent af årets udrykninger til brande i beboelse sker i de kommende tre måneder.

Pas på adventskransen.
Det får nu Beredskabsforbundet til at opfordre borgerne om at være varsomme, bruge ild med omtanke og opsætte røg- alarmer. Det er nemlig ikke kun adventskransen, man skal passe på om vinteren.

Annonce

“Det er især cigaretrygning, forkert fyring i brændeovnene, tilberedning af julemaden i køkkenet og de mange levende lys, som vi omgiver os med i juletiden, der er årsag til de ekstraordinært mange brandskader på denne årstid. Mange af disse lys er anbragt i forbindelse med juledekorationer, adventskranse og juletræer, og det betyder, at brandfaren øges gennem julemåneden i takt med, at gran og mos tørrer ud. De alvorligste af alle disse brande koster menneskeliv,” fortæller Beredskabsforbundets kommunikationschef Mads Jakobsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top