Annonce

Grundejerforening siger nej tak til punkthus
Damhus-Have-set-fra-Roskil1.jpg
Grundejerforeningen Søtorp, som er direkte nabo til Damhus Tivoli, mener ikke at det projekterede 13 etagers punkthus passer ind i kvarteret. Foto: Presse
damhus have Grundejerforeningen Søtorp tager skarpt afstand fra idéen om, at lade et 13 etagers punkthus opføre i foreningens baghave. "Et højhus passer ikke ind i kvarteret," siger formand Claus Nielsen.

Rødovres ældste grundejerforening frygter udsigten til et 13 etagers højt punkthus. Det første Søtorphus stod færdigt i 1904 og det sidste af i alt 44 huse stod færdigt i 1906. Husene er omfattet af en bevarede lokalplan, og der bliver i dag lagt stor vægt på, at bevare datidens arkitektoniske tanker og ikke mindst kvarterets særpræg.
Og det er blandt andet med forening historiske baggrund i mente, at Søtorp nu tager skarpt afstand fra projektet ‘Damhus Have’. Et punkthus i 13 etagers vil ifølge grundejerforeningen slet ikke passe ind i området.
“Det vil være katastrofalt at placere et højhus mellem Rødovres ældste villabebyggelser og Damhuskroen. Det forstår vi simpelthen ikke,” siger Claus Nielsen.

Også gode ting
 Formand Claus Nielsen og bestyrelsesmedlem Hans Erik Svart fra Grundejerforeningen Søtorp understreger dog, at det langt fra er alle dele af planen de har indvendinger imod så vidt de kender til projektet alene gennem omtalen her i bladet.
“Et byggeri er helt fint, men slet ikke i den højde. Det skal tilpasse sig området mellem den gamle landevejskro og vore huse der er Rødovres ædlste villabebyggelse, og det mener vi bestemt ikke er tilfældet,” siger Hans Erik Svart.
Enhedslistens kandidat til det kommende kommunalvalg, Peter Mikkelsen, er heller ikke begejstret for politikerne arbejde i sagen om ‘Damhus Have’. Han savner langt mere åbenhed.
“Det havde klædt kommunalbestyrelsen, at have hørt naboer og borgere i Rødovre Kommune om, hvad de synes Damhus Tivoli-grunden skulle være benyttet til, før den fremlægger en fix og færdig plan, der allerede er flertal for,” udtaler Peter Mikkelsen.

Annonce

Borgermøde
 De Konservatives forslag om et borgermøde bliver også hilst velkommen i grundejerforeningen.
“Det her sker praktisktalt i vores baghave, men andre må også have interesse for at få mere viden om projektet,” forklarer Claus Nielsen.
Under alle omstændigheder indkalder grundejerforeningen til en ekstraordinær generalforsamling, så alle Søtorp-borgere kan komme til orde.
“Vi vil også tage kontakt til andre foreninger i området for at høre deres mening om et stort byggeri så tæt ved Damhussøen,” siger formanden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top