Annonce

Farvel til det store bassin
vestbadet_BLJ.jpg
Det kan godt være, at Vestbads økonomi har været på dybt vand, men bassinet i sig selv er ikke dybt nok til, at det giver mening at beholde et 50 meters bassin. Foto: Arkiv
vestbad Nye miljøkrav og massivt behov for renoveringer betyder, at det næsten er lige så dyrt at redde det gamle store bassin, som at opføre nye moderne.

Det kan godt være, at Vestbads økonomi har været på dybt vand, men bassinet i sig selv er ikke dybt nok til, at det giver mening at beholde et 50 meters bassin.
“Brugerne bruger det ikke længere til konkurrencesvømning, og det er i så skidt stand, at det næsten koster det samme at renovere det gamle, som at få to nye mindre og moderne,” siger viceborgmester Jan Kongebro.
Han sidder i den særlige styregruppe for Vestbad, der for nylig blev nedsat for at få styr på den skrantende økonomi.
“Og det går godt. Wellnessafdelingen kører fantastisk, og vi har fået stigende besøgstal efter, at vi sænkede priserne. Det viser, at folk gerne vil bruge hallen, men det ændrer ikke på, at Vestbad kæmper med en dispensation på vandrensningsanlægget, der kun løber til 2016. Samtidig er der brug for massive renoveringer af især omklædningsrum og badefaciliteter,” siger Jan Kongebro.

Mange millioner
Men det får Venstre, der ved sidste års budgetforhandlinger satte badets driftsmæssige og bygningsmæssige tilstand på dagsordenen, til at anklage Vestbad for ikke at udvise rettidig omhu.
“Nu er planen så endelig fremlagt. Der foreslås 2 forskellige modeller. Begge forslag indebærer at man nedlægger det nuværende 50m. bassin. Og bruger 65 mio. af borgernes penge. Men er det nu den bedste løsning. Og hvad vil det koste at renovere og bibeholde det nuværende bassin,” skriver Claus Gisselmann Olsen i en kommentar på side 27.
“Miljøkravene er steget voldsomt siden Vestbad blev bygget. Rensningsanlægget alene skal i dag fylde tre gange så meget, og ville gå helt ud i den dybe del af bassinet. Banerne er ikke længere brede nok til konkurrencesvømning, der er for lavt i den lave ende, og en undersøgelse blandt brugerne viser, at de efterspørger mere ro i hallen, hvilket man kan opnå ved at tilbyde flere forskellige badeafsnit, så de unge kan slå sig løs, uden at det går ud over de ældre og børnefamilierne. Når prisen på samtidig er næsten den samme som en renovation af det gamle, så foretrækker jeg det nye og flotte,” siger Jan Kongebro.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top