Annonce

En verden i farver
Erik-Nielsen23.jpg
Foto: Arkiv
debat Borgmester Erik Nielsen (A) svarer Niels Spittau igen.

Af Erik Nielsen (A), borgmester

Niels Spittaus (DF) indlæg i sidste uges udgave af Rødovre Lokal Nyt understregede endnu en gang, at DF kun kan se verden i sort og hvidt – og ikke kan se hele farvepaletten. De bidrager derfor sjældent konstruktivt til velfærdssamfundets udvikling.

Annonce

Forhindringer forude
 Når man sidder bag rattet i en bil, bør man reagere, når der er forhindringer på vejen. Man kan selvfølgelig også vælge at tage bind for øjnene og fortsætte lige ud, som om intet var hændt. Men det er en dybt uansvarlig kurs, som kan få fatale konsekvenser. På samme måde er det med de udfordrin- ger, som Danmark og den offentlige sektor står over for i de kommende år. Der er store økonomiske forhindringer forude, og der vil i mange år fremover blive færre til at forsørge flere. Derfor bliver vi som samfund nødt til at tage den nødvendige samtale om, hvordan vi kommer sikkert frem og igennem forhindringerne. Også selv om det er ubekvemt for Dansk Folkeparti og Niels Spittau, som kritiserer, at jeg har bidraget til samtalen sammen med formanden for regionerne og økonomi- og indenrigsministeren.

Nødvendige opgør
 Selv mørkemændene i DF bliver nødt til at indse, at det er nødvendigt, at der bliver taget et opgør med regelstyringen, som er gået alt for vidt, og at ressourcerne i den offentlige sektor skal bruges mest effektivt der, hvor de gør mest gavn. Det betyder, at indretningen af den ofentlige sektor bør følge ændringerne i befolkningen og løbende tilpasses udviklingen – at være 65 år i dag er ikke det samme som for bare ti år siden, og om yderligere ti år ser verden helt anderledes ud. Det er sund fornuft, at hjælpen prioriteres til dem, der ikke har mulighed for at klare sig selv.

Rødovre viser vejen
 Det er udfordringer, som vi udmærket kender – og løser – i Rødovre. Vi har et skarpt fokus på at udvikle og modernisere. De store effektiviseringsgevinster, som vi høster hvert år, er fundamentet for, at vi både kan bevare et højt serviceniveau – f.eks. med ordentlig omsorg og pleje for vores ældre – og udvikle kommunen. Rødovres økonomi er robust, fordi vi har hænderne på rattet og reagerer på de forhindringer, vi kan se i horisonten.
De borgerliges sorte støtteparti, Dansk Folkeparti, farer frem med bind for øjnene og er slet ikke i stand til at manøvrere i forhold til de samfundsudfordringer, vi står over for. Men man kan jo altid lige fyre en af de sædvanlige sort-hvide bemærkninger af om “indvandrere, der ikke har bidraget”. Det er i mine øjne dårlig stil, og det er et udtryk for manglende format, når man forsøger at afspore debatten på den måde.

Hjælp til alle, der har behov
 Niels Spittau forsøger at skabe utryghed for vores ældre. Men i Rødovre tager vi os af alle, der har behov for det. Sådan skal det være. Samtidig har vi skabt faciliteter som vore ældre heldigvis benytter i stor stil – til glæde for sig selv og hinanden. Vores ældre medborgere har slidt og slæbt gennem mange år og skabt det samfund og de goder, som vi andre kan nyde godt af. Det er ingen hemmelighed, at pleje, omsorg og tryghed for de ældre står højt på dagsordenen i Rødovre, og vi er glade for, at vi kan se verdenen i farver. Sammen skal vi udvikle og modernisere den offentlige sektor, i Danmark og i Rødovre, så vi kan fremtidssikre velfærden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top