Annonce

Elever fanget i faglig konflikt
sidsteskoledag-valhoejskole.jpg
Lærerne og kommunerne har skærpet tonen, og det gør eleverne urolige. Foto: Arkiv
konflikten truer De kommende afgangselever i Rødovre Kommune ender måske med at blive fanget i krydsilden, hvis forhandlingerne om næste års overenskomst mellem kommunerne og lærerne ender i strejker og lockout.

“Hvis der kommer en konflikt, så vil det sandsynligvis være skolerne i enten Taastrup eller Rødovre, der bliver ramt hårdest.”
Sådan vurderer formand for Rødovre Lærerforening, Anders Liltorp muligheden for en strejke eller lockout i Rødovres folkeskoler.
Flere elever har allerede gjort udtryk for, at de er bekymret for, at en eventuel strejke kan ramle sammen med deres vigtige prøver forud for deres afgangseksamen, og det kan Anders Liltorp godt forstå.
“Det er klart, at hvis der kommer ballade, så kan det være, at det er i Rødovre, at hammeren vil falde hårdest, fordi borgmesteren har været ude med nogle skarpe kommentarer i KL-regi. Det er ikke en tone vi kender fra det lokale samarbejde, men den kan få konsekvenser for det, da KL-formandens egen kommune naturligvis vil tiltrække sig meget opmærksomhed i forbindelse med en faglig konflikt,” spår han.

Der er en risiko
 Formand for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (A), håber, at det ikke vil komme så vidt.
“Jeg oplever, at selve indholdet i regeringens udspil er der bred opbakning til. Eksempelvis engelsk fra 1. klasse, flere timer i dansk og matematik, større samarbejde mellem lærere og pædagoger, mere tid til kreative og praktiske fag, flere valgfag i udskolingen osv. Der hvor problemet ligger, er dels finansieringen af reformen og dels de kommende overenskomstforhandlinger mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening. Her er der risiko for konflikt,” siger Flemming Østergaard Lunde Hansen og tilføjer:
“Men jeg håber bestemt ikke, at det sker. Det er nemlig meget vigtigt, at der er opbakning fra lærernes og andre medarbejdergruppers side, hvis vi skal lykkes med at skabe en endnu bedre folkeskole. Derfor er det beklageligt, at de relevante fagforeninger ikke har været inddraget i forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ny folkeskolereform. Og jeg finder det bekymrende, at en del af finansieringen af reformen ser ud til at skulle ske via de kommende overenskomstforhandlinger.”
Opgør med myter. For at sætte lærernes arbejdsvilkår i perspektiv har lærerforeningen i Rødovre startet en kampagne, der skal tage hul på nogle af de myter, der er omkring arbejdstid, ferie og skolehjemsamtale. Læs mere om det på rnn.dk og i den første udgave af Lokal Nyt i 2013, hvor du også kan læse Erik Nielsens forventninger til helhedsskolen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top