Annonce

Ejbybunkeren har fundet fodfæste og billetpriser
ejbybunkeren_04_140912_BP.jpg
Danmarkshistorien er meget mere end guldhorn, mosefund og Skagensmalerier. Københavns Befæstning har enorm historisk betydning. I september måned indviede H.K.H. Kronprins Frederik, sammen med miljøminister Ida Auken og borgmester Erik Nielsen, en af Danmarkshistoriens mest hemmelige bygninger.
koldkrigsbunker Koldkrigsbunkeren på Vestvolden har fået en fin start på tilværelsen som turistattraktion. ”Vi har haft flere besøgende end forventet,” siger museumsleder Martin Jespersen.

3886 gæster har været igennem tælleapparatet i Ejbybunkeren siden åbningen den 15. september. Det tal lyder måske ikke af alverden, men faktisk er det langt mere end man havde forventet.

”Man skal huske på, at Rom heller ikke blev bygget på en dag. Vi havde en målsætning om, at nå 3125 besøgende inden 1. december, og den målsætning nåede vi. Samtidig har vi haft 60 skoleklasser på besøg, så tallet er reelt højere,”  forklarer Martin Jespersen.

Annonce

På sigt skal den før så myteomspundne koldkrigsbunker være et lokalt trækplaster og en turistattraktion i verdensklasse.

Martin Jespersen ved godt, at turistbusserne ikke kommer trillende af sig selv, og derfor forsøger man løbende at optimere aktiviteterne og oplevelsen i bunkeren.

”Vi er allerede i gang med at lægge planer for fremtiden. Vi skal hele tiden forsøge at udvikle formidlingscenteret her i Ejbybunkeren og integrere dem med den øvrige del af Vestvolden,”  forklarer Martin Jespersen.

Billetpriser godkendt
Fra politisk side har man også store forventninger til koldkrigsbunkeren. Billetstrukturen har derfor været et politisk emne. Rødovre Kommune har undersøgt, hvordan priserne hænger sammen andre steder i landet, så man på den måde kunne ramme et rigtigt prisniveau.

”Det er vigtigt, at familier har råd til at komme. Samtidig forventer vi, at der kommer turister og billetpriserne skal afspejle det,” siger borgmester Erik Nielsen.

Forventningerne er, at 12.000 gæster skal besøge Ejbybunkeren i det nye år.

Man kan læse mere om Ejbybunkeren på www.befaestningen.dk eller på WEB-TV på avisen hjemmeside rnn.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top