Annonce

Drop hykleriet!
Chrummer_gravid.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Det er ikke altid at min klumme skal være sjov.

Jeg sad og så nyhederne. Der var der så en ung pige på 21 år som blev opfordret af hendes kommune til at få en abort. Hvorfor? hun havde et barn på to år, som kommunen havde været nødt til at tvangsfjerne. Pigen og adskillige advokater mente, at det ikke er kommunens opgave at tilråde unge piger abort?
Hvad fanden skulle kommunen ellers gøre? Sige tillykke og sende en bamse? Og bede budgetudvalget om 1 million kroner til en tvangsfjernelse?
Sjovt som medierne kan fremtvinge en “nej-hvor-er-det-uretfærdig” stemning.
Vi sidder og væmmes ved Tønder, Brønderslev og Bornholm sagerne. Og vi synes, at kommunerne gør for lidt for disse børn. Jov, men er det så ikke ok, at de siger til Bettina med et tvangsfjernet barn, uden job, på kontanthjælp og med en voldelig kæreste: “Synes du selv at det er en god ide, at få et barn mere? Og du må regne med, at det nye barn også vil blive tvangsfjernet. For hvad der er synd for storesøster er nok også synd for lillesøster”.
Der var adskillige advokater, der var helt oppe i det røde felt. Det kan jeg godt forstå, hvis det var almindelige familier. Men vi taler altså i dette tilfælde om en pige, som allerede har fået tvangsfjernet eet barn og som lever i et voldeligt forhold…Selv pigens mor må sgu da sige: “Bettina, synes du at det er en god idé?”
Vi skal også huske på, at kommunen jo ikke kan bedøve hende og fjerne hendes barn fra livmoderen. Vi taler om, at de fortæller hende, hvad hun kan forvente, hvis hun fik barn nr. 2.
Hvis vi skal gøre op med alle disse Brønderslev sager, så er vi vel nødt til at stoppe det ved kilden. Hvis man ikke blander sig, og det i tide, så kommer vi det ikke til livs.
Jeg synes generelt ikke, at det offentlige skal blande sig i, hvem der skal have børn og hvem der ikke skal. Men i disse sociale tilfælde, hvor kommunen allerede er så involveret i denne unge piges uheldige liv, så ville det sgu da være uansvarligt andet.
Tror sgu da heller ikke at forældrene fra Tønder, Brønderslev og Bornholm sådan lige ville slippe af sted med en efternøler uden at kommunen gjorde noget. Eller rettere sagt, det håber jeg sgu ikke.
Selvfølgelig skal der rådgives, og de piger som ikke helt magter forældrerollen, af den ene eller den anden årsag, skal da have støtte og hjælp, så man måske kan få anstændige forældre ud af dem. Men vi må sgu ikke sætte det blinde øje for kikkerten, men skal altså tænke på barnets tarv – også dem der ikke er født endnu.
Jeg synes ikke det offentlige har krænket den unge pige. Synes nærmere de ville krænke det ufødte barn, hvis ikke de blandede sig. Basta.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top