Annonce

Den musikalske ildsjæl
annie-layborn1.jpg
Annie Laybourn er nomineret til titlen som Årets Ildsjæl 2012. Foto: Privat
nomineret til årets ildsjæl 90-årige Annie Laybourn fik sin første harmonika som 16-årig, og siden har hun ikke lagt den fra sig. Med stort overskud og en enorm appetit på livet, spreder hun liv og glade dage på byens plejehjem.

“Annie er en sand ildsjæl, og en pryd for Rødovre.” sådan lyder nogle af de flotte ord i indstillingen af Annie Laybourn som Årets Ildsjæl 2012 i Rødovre.
Annie er et musikalsk livsstykke uden lige, og det er hendes store engagement med harmonikaen der i år og to gange tidligere har kastet en nominering af sig til prisen som Årets Ildsjæl.
“Gennem flere år har hun glædet mange mennesker med sin musikunderholdning. Det har været til glæde for mange, og man får altid et smil og en venlig bemærkning med på vejen,” lyder det videre i indstillingen som er indsendt af Liss Rose.

Det vigtigste er glæden
 Med harmonikaen i tasken tager Annie rundt i hele byen for at spille musik for byens plejehjemsbeboere.
“Jeg skal spille mange gange her i julen, og i forrige uge spillede jeg til en 101-års fødselsdag på Ørbygård. Det var festligt,” forklarer Annie, inden hun sætter i et grin.
Hun elsker at komme rundt og spille, og hun sætter stor pris på, at andre har det på samme måde.
“Jeg er utrolig glad for at der er nogle der synes jeg gør et godt stykke arbejde. Det sætter jeg pris på. Om jeg bliver Årets Ildsjæl betyder ikke det helt store. Jeg spiller for at gøre folk glade, og det er det vigtigste for mig,” forklarer Annie, der dog alligevel godt kunne tænke sig at vinde prisen og dermed de 5000 kr.
Præmien ville nemlig gøre det meget nemmere at komme rundt at spille.
“Jeg har så svært ved at komme rundt på plejehjemmene og spille. Især nu, hvor det er koldt og glat. Derfor kunne jeg godt tænke mig en trehjulet cykel. Det ville altså være dejligt med sådan en,” lyder den stille bøn fra den harmonikaspillende ildsjæl.

Annonce

Altid harmonika
 Annie Laybourn fik sin første harmonika som 16-årig, og siden har hun faktisk ikke sluppet den igen.
“Min far spillede banjo og min bror mandolin. Vi har altid spillet musik i min familie, og jeg bliver ved med det, lige indtil jeg ikke kan mere,” fortæller hun. Annie er efterhånden blevet et kendt ansigt i Frivilligcenteret og på byens plejehjem.
Hendes musikalske engangement er heller ikke gået ubemærket hen.
“Når jeg kommer på besøg i Frivillighedscenteret, møder jeg af og til Annie Laybourn, der med sin harmonika spreder livsglæde omkring sig. Trods sin høje alder er det en fornøjelse, at se og høre den livglæde der kommer fra Annie Laybourn. Musik og glæde følges hånd i hånd med hende til gavn og glæde for mange borgere rundt om i Rødovre,” lyder det fra formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen (A).
Vinderen af Årets Ildsjæl kåres i morgen aften i caféen på Ørbygård.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top