Annonce

Borgmesteren må forklare sig til pensionisterne
niels-spittau1_AS.jpg
Foto: Arkiv
debat Niels Spittau (O) mener, at Erik Nielsen skal forklare sig efter debatindlæg i Politiken

Af Niels Spittau, Gruppeformand for Dansk Folkeparti

Rødovres socialdemokratiske borgmester Erik Nielsen, har sammen med Margrethe Vestager (R), i et debatindlæg i Politiken foreslået, at såkaldte “velhavende” pensionister over 65 år skal have nedsat (læs frataget) deres rabatordninger til f.eks. busser og svømmehal.

Annonce

Der er grund til at advarer pensionisterne imod sådanne idèer, for der har tidligere fra venstrefløjen været tanker om, at de såkaldte “rige” pensionister skal til lommerne.
Når en økonomiminister og KL`s formand fremkommer med sådanne idèer, så er der grund til at protestere. For hvem er “rige” og hvem er “velhavende” pensionister.
For fuldstændighedens skyld skal det præciseres, at man ikke automatisk får folkepension – man skal selv ansøge. Såfremt man har løn eller anden indtægt, sker der en differentieret modregning i pensionen og i f.eks. bolig- ydelsen, hvilket er et problem for mange.

Politisk selvmord
 For Dansk Folkeparti er det ikke overraskende, at en radikal minister kommer med et sådant forslag. Men at en socialdemokratisk borgmester deltager, forekommer at være det rene politiske selvmord for et parti der står i vælgerproblemer til halsen.
Forslaget skal angiveligt bruges i regeringens såkaldte moderniseringsreform af den offentlige sektor, som skal indbringe 5 millarder kr. til statskassen over de næste 5 år. Man skulle hellere effektivisere den offentlige sektor, på samme vis som man har været tvunget til at gøre i det private ervhvervsliv.

Opgør med velfærd
 Det er i allerhøjeste grad et opgør med velfærden. For specielt pensionisterne bliver i disse år ramt hårdt af den socialistiske regerings nye og højere afgifter. Og det kan ikke være rigtigt, at pensionisterne skal betale for regeringens forfejlede politik f. eks. på indvandrerområdet. En politik der vil betyde forøget indvandring som vi så det i halvfemserne og med forøgede sociale og økonomiske omkostninger til følge.

Ingen pensionsordning
Pensionisterne har gennem et langt arbejdsliv bidraget med hårdt arbejde og skattebetaling til at opbygge det danske velfærdssamfund. Socialdemokratiet har fuldstændig glemt dette i deres leflen for at få regeringsmagten.
Socialdemokratiet skulle bl.a. se på det faktum, at flere indvandrere forholdmæssig får tilkendt førtidspension end danskere. De kunne også have noteret det faktum, at 30 procent af de selvstændige erhvervsdrivende ikke har haft økonomi til at anskaffe sig en pensionsordning.
I stedet for at gå efter pengene i de såkaldte velhavende pensionisters lommer, så skulle Socialdemokratiet hellere have gjort noget for de pensionister der er ringest stillet. Men det har Dansk Folkeparti jo sørget for med ældrechecken.

Fordelingspolitik
 Margrethe Vestager og Erik Nielsen ønsker en diskussion om dette. Men hvad enten de kan lide det eller ej, så er en diskussion om velfærd for landets pensionister også en diskussion om fordelingspolitik og dermed også om den forøgede indvandring som socialdemokratiet nu har åbnet op for.
DF`s holdning er klar. Vi skal sikre vore pensionister en velfærd som de har fortjent, for de har bidraget positivt til det danske samfund. Skatterne skal ikke bruges til social velfærd til flere nye indvandrere der ikke har bidraget. De “velhavende” pensionister vil med sikkerhed gerne have en forklaring fra borgmesteren.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top