Året der gik
hoejhus-spraengning-valle_2.jpg
Foto: Brian Poulsen
året der gik Højhusene styrtede i grus, Damhus Have blomstrede op, kronprinsen gik under jorden, og floorballdrengene satte sig igen på tronen. Rejs med avisen gennem 2012.

Januar
En lokal rockerrelateret virksomhed på Rødovrevej blev sigtet for groft skattesvig for mindst 25 mil. kroner, og mundharpespilleren Mathias Heise vandt overraskende Rødovre Musikpris. En anden, der nåede toppen, var Henry Heerup. Hans største kunstværk nogensinde, ‘Totempælen’, blev rejst på Heerup Plads. I slutningen af måneden blev kommunalbestyrelsesmedlemmet Ahmed Dhaquane endelig renset for uhyrlige beskyldninger om spionvirksomhed og medvirken til massemord i Somalia. Samtidig fyldte avisens læsere for første gang i årtier Rødovre Skøjte Arena til bristepunktet. Det blev den første, men langtfra sidste af Månedens Missioner i 2012.

Februar
I starten af februar måned viste en ny undersøgelse, at hvert tredje barn ikke kunne holde på en blyant ved skolestart. For de voksnes vedkommende kunne kommunen glæde sig over at spare 21 millioner kroner ved at bruge en anden IT-løsning end landets øvrige kommuner. Uden for byen fik integrationsprojektet ‘I tråd med verden’ fint besøg, da Kronprinsesse Mary købte ind i deres bod på modemessen i Bellacenteret. Mindre menneskelighed var der at spore hos alarmcentralen, som nægtede at sende en ambulance ud til en stærkt blødende kvinde på et lokalt pizzeria. Måneden sluttede med et ordentligt knald, da 13 fordrukne betjente fyrede kanonslag af på politistationen på Egegårdsvej. Betjentene er siden blev verdenskendt under navnet Københavns Festegns Politi. Hver tyvende borger i Rødovre var på dette tidspunkt skrevet op i RKIs skyldnerregister.

Marts
Marts måned startede med et ædegilde af de helt store. I hvert fald hvis man skal bedømme på regningen. Et pizzeria i Islev kom ved en fejl til at trække 980.000 kroner på en kundes dankort for en pizza med tilbehør. Der var heller ikke mange venskabelige ord tilbage mellem de nordiske brødre, da Rødovre opsagde samarbejdet med den finske venskabsby Järvenpää, den svenske Täby og norske Lørenskog. På Nyager Skole gik et cykelskur op i flammer, da ukendte unge gerningsmand satte ild til skolen. Mens avisens medarbejdere fejrede fødselsdag ved at give lagkage på byens plejehjem, kom det frem, at Damhus Tivoli ønskes revet ned af dets nuværende ejere. Alt dette havde Leon Skriver Hansen masser af tid til at tænke over, da han satte ny dansk rekord for 24 timers løb på løbebånd med 204.500 vanvittige meter. Bedriften betød, at han med hjælp fra avisens læsere samlede mere end 45.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. En af mange lokale indsamlingsrekorder, der blev slået i marts måned.

April
Rødovre Kommune kom i strid modvind, da de skar i hjælpen til multihandicappede børn. Lommesmerter var der ikke mange af i en lokal madklub, der løb med en af årets helt store lottogevinster på 25 millioner kroner. Irmas direktør sagde op, da det kom frem, at butikskæden ville fraflytte lokalerne på Korsdalsvej. Mere genlyd gav det, da en historisk kanon vendte tilbage til Vestvolden efter 100 års fravær. Nostalgiske borgere startede en underskriftindsamling mod nedrivningen af Damhus Tivoli. I alt er det lykkedes tivoli-entusiasterne at samle mere end 5000 underskrifter.

Maj
Rødovre Centrum vokser stadigvæk, og centeret kunne i maj måned glæde sig over at få grønt lys til endnu en stor udvidelse. Den skal give plads til blandt andet en kæmpe biograf med flere sale og et nyt stort fitnesscenter. Heller ikke kommunen sidder tungt på pengepungen, da de investerer et tocifret millionbeløb i at opdatere IT-udstyr på skolerne. Den 13. maj kom braget, som hele Danmark havde ventet på. Efter flere års ventetid, forsvandt højhusene på få sekunder foran et presseopbud, der kunne få den amerikanske præsident til at sukke misundeligt. Mere vemodigt var det, da Rødovres borgmester Erik Nielsen måtte overtage formandsposten i Kommunernes Landsforening efter hans personlige ven, Jan Trøjborgs, død. Heldigvis kom ingen til skade, da en kran under oprydningsarbejdet ved højhus-ruinerne væltede ind i den lokale nabobørnehave.

Juni

I juni måned kom det frem, at Rødovre Kommune havde lidt et stort økonomisk tab i forbindelse med et lån i fremmed valuta. Kommunen pådrog sig et kurstab på hele 8 millioner kroner. Helt så stor blev bøden ikke til de to firmaer, der blev kendt skyldige i byggesjusk ved den nye skøjtearena. Til gengæld kom det frem, at Rødovre Kommune har sparet 22 millioner kroner på et ellers forhadt ansættelsesstop. I klub 44 i Islev fik man fint besøg af Rasmus Thude, da man holdt en kæmpe udendørs musikfestival. De to ildsjæle Bent Pettersson og Jette Jensen var også udendørs, da dronningen holdt hof for landets frivillige. Men Rødovre kunne også selv. I Kærene fik man under stort sikkerhedsopbud besøg af amerikanske toppolitikere, der skulle diskutere anti-terror.

 

Juli
Kræft-syge Caroline på to år bad borgerne om hjælp, da hun havde mistet sin trofaste følgesvend, bamsen Anna. Bamsen blev fundet af en læser, næsten samtidig med, at VVS-folk fandt et skjult våbenlager i en lejlighed på Roskildevej. Endnu engang kunne kommunens ferietilbud ‘Fritid for Dig’ melde alt udsolgt til de populære aktiviteter. Mindre populært var det, da Irma uden varsel valgte at pille det store skilt på Kaffetårnet ned. Det fik senere kommunen til at melde Irma til politiet for hærværk. En sag, der endnu ikke er afgjort.

August
Efter mange års debat går Rødovre Kommune endelig ind i sagen om en larmende skorsten på Højnæsvej. Rødovre Kommune investerer penge i et minieksperimentarium, der skal gøre børnehavebørn mere nysgerrige på naturfaglige fag. Nysgerrighed var der masser af, da Rødovres første udendørs musikfestival løb af stablen på Rådhuspladsen, der samlede tusindvis af unge musikglade mennesker. Om det var derfor, at byens ældre stak af i busser vides ikke, men igen i år blev pensionistskovturen et udsolgt hit.

September
Rødovreborgeren Sulejman Baftijari kåres til årets chauffør 2012 fordi han altid venter på barnevognene, som det hedder sig. Dyreværnet på Islevdalvej inviterede naboerne indenfor da de holdt åbent hus, mens nye rygeregler presser eleverne ud i kulden. Sammen med miljøminister Ida Auken og Kronprins Frederik åbnede Erik Nielsen Danmarks hemmeligste koldkrigsbunker med en cykeltur på Vestvolden. Også i dagplejen var der bogstavelig talt nye toner, da 13 dagplejere blev udnævnt til særlige musikdagplejere.

Oktober
Proteststormen mod den annoncerede lukning af Damhus Tivoli tager til i styrke. Nu begynder folk også at blande sig i debatten på Facebook og rnn.dk. Det besluttes til gengæld, at Rødovre Kommune fremover skal plante et nyt træ, for hvert nyfødt barn. Som landets mest fertile kommune, kan det hurtigt gå hen og blive en del. Selvom mange meldte sig som indsamlere for Røde Kors, måtte mange lade deres mønter blive i pungen, da kun to ud af tre tilmeldte indsamlere mødte op på dagen. Alligevel lykkedes det at indsamle flotte 74.000 kroner. Den folkekære rapper L.O.C. holdt fanen højt i Viften, mens en rullende politistation trak håndbremsen i Kærene. De var dog ikke med, da politiet slog til mod en virksomhed på Nyholms Allé i en sag om svindel for mindst 35 millioner kroner.

November
Uden at have hørt beboerne først, beslutter Rødovre Kommune og foreningen LEV at lukke bofællesskabet Længen. Det kan dog ikke få byens politikere til at ligge søvnløse om natten. Det samme kan siges om Amanda, der sammen med to veninder var tæt på at blive skandinavisk mester i filmkiggeri. Hele 80 timer lykkedes det pigerne at holde sig vågne til mere eller mindre gode film. Dyreværnets Internat på Islevdalvej redder 18 små hundehvalpe fra kummerlige forhold. En af de firbenede små ender med at blive medie-stjerne, da han får flere tusinde ‘likes’ på Facebook. En man heller ikke kan lade være med at synes godt om, er Kim Wilde. 80´er stjernen tog Sjællands største julefrokost med storm, da hun lagde Rødovrehallen ned.

December
Julemåneden begyndte med en fest af den slags, man kun ser på fjernsyn, da ‘Ulven Peter’ åbnede sin nye Kendis-bar på Damhuskroen. Det skete uden de store skandaler. Det samme kan ikke siges om Damhus Have, som af mange læsere kritiseres for at blive gennemført uden et borgermøde. Især planerne om et højhus kaldet et punkthus vækker harme. Utilfredsheden var også til at føle på, da akuttilbuddet for psykiske syge ‘Islevgaard’ blev lukket. Til gengæld var der kun glæde at spore hos de mange tusinder af børn som måneden igennem besøgte Sigurd og Bjørnen Bjørn i Rødovre Centrum.
Året sluttede med en økonomisk dukkert, da kommunalbestyrelsen vedtog at bruge et tocifret millionbeløb på nye renoveringer af Vestbad.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top