Annonce

AL-Bank Ligaen ruller igen
RMB-soenderjyske_08_251112_BP.jpg
Rødovres canadiske cheftræner, Brad Gratton, er tilbage på Vestegnen og klar til at lede tyrene til succes. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Landsholdspausen er slut, og AL-Bank Ligaen er klar til at blive genoptaget tirsdag aften. Rødovre Mighty Bulls skal en tur til Jylland for at møde de danske mestre fra Herning Blue Fox.

Cheftræner i Rødovre Mighty Bulls, canadiske Brad Gratton, er tilbage på Vestegnen efter at have opholdt sig i henholdsvis Tyskland og Frankrig med det danske U20-landshold.

Han har taget arbejdshandskerne på igen og er klar til at lede tyrene igennem ugens to kampe, inden julen kommer i begyndelsen af næste uge. Første opgave bliver den svære udekamp mod Herning Blue Fox, men cheftræneren er først og fremmest glad for at være tilbage hos sit hold.

Annonce

”Det har været hårdt at være væk fra drengene og holdet. Men så er der andre, der har taget en tørn. Nu er jeg tilbage på 100 procent og fokuseret på opgaven her i Rødovre,” siger han og gør opmærksom på, at han har fulgt med fra sidelinien.

”Jeg har set alle vores tre kampe, og jeg håbede på, at vi måske kunne vinde en. Vi har lært af de første 20 kampe, og vi skal tilbage på sporet nu. Det er bedre, vi lærer af vores fejl i god tid inden slutspillet.”

Tænkt over tingene
Rødovres spil har ind imellem slet ikke fungeret, og det har især været svingende i powerplay, hvor holdet kun har præsteret en sølle udnyttelsesprocent på 9.

”Hvis en spiller ikke gør det godt nok, er det op til mig at reagere. Det nytter ikke noget at være negativ, der er stadig masser af kampe. I pausen har jeg haft mulighed for at tænke over tingene. Vi har ikke været stabile nok indtil videre, men vi har også tabt mange kampe med blot et enkelt mål,” udtaler Gratton, der håber på, at flere spillere melder sig på måltavlen.

”Vi skal have flere til at bidrage i målscoringen, og det er lige meget, hvilken kæde du er i. Spillerne har haft pausen til at cleare hovedet og blive helt klar igen til de næste kampe.”

Sigter efter fjerdepladsen
Grundspillet er for Rødovre halvt færdigspillet, så der venter altså stadig 20 kampe og venter forude i AL-Bank Ligaen.

”Vi sigter efter fjerdepladsen og hjemmebanefordel i slutspillet, men det kræver sejre fra nu af. Hvis vi kan vinde nogle sejre i træk, skal vi bruge den positive energi til at bringe os højere op i tabellen,” lyder det fra Rødovre-træneren, der tror på succes på den jyske hede – igen, for tyrene vandt 2-3 i straffeslag ved sidste møde i Herning.

”Vi har spillet nogle gode kampe mod Herning, og vi kan slå dem. Hvis alle møder op og spiller hårdt med den berømte Rødovre-spirit, så kan vi vinde. Vi har talentet, men vi skal fokusere på at sætte puckene i nettet.”

Faktum efter 20 kampe er, at Rødovres syv backer blot står noteret for i alt tre mål. En ganske tankevækkende statistik, der burde fremkalde store panderynker hos Rødovres trænerteam.

”Det er ikke godt nok, at der kun er kommet få mål fra vores backer. Jeg vil ikke hænge enkelte spillere ud, men alle bliver nødt til at bidrage med mere i den kommende tid,” siger Gratton, der heller ikke forstår, hvorfor tyrene ikke har haft større succes i powerplay.

”På U20-landsholdet kører jeg samme koncept i powerplay som i Rødovre, og det fungerede fint med landsholdet. Vi arbejder på, at vores powerplay i Rødovre skal blive bedre og med flere scoringer.”

Stærkere liga i denne sæson
De jyske klubber har vist sig at have pengepungen i orden i indeværende sæson, hvor det er blevet til flere stærke spillere fra udlandet. I Rødovre er budgettet det samme, men ligaen er generelt blevet bedre i denne sæson, mener den canadiske coach.

”Vi gør det bedste med det, vi har, men uden at det skal være en undskyldning, så har vi altså ikke de samme budgetter som klubberne i Jylland. Jeg mener også, at ligaen er stærkere i år end sidste år. Der er mere power på holdene, og målmændene er blevet meget bedre,” siger Brad Gratton, hvorefter vi afslutningsvis spørger ind til netop målmandssituationen hos Mighty Bulls. Reservemålmand Frederik Jakobsen har nemlig kun fået minimalt med spilletid.

”Jeg synes ikke, at timingen er rigtig for at sætte Frederik Jakobsen ind lige p.t. Hvis jeg satte ham ind i en kamp nu, ville det blive meget svært for ham. Det er klart, at han skal direkte på isen, hvis uheldet indtræffer, og Sebsatian Dahm må sidde over. Men vi bliver nødt til at komme tilbage på sporet med Dahm i målet og tilkæmpe os et par sejre.”

Rødovre Mighty Bulls stiller med et 100 procent fuldtalligt mandskab, så bedre forudsætninger kan Brad Gratton ikke få for en sejr i Herning. Andy Contois er dermed også blevet klar igen efter en mindre skade. Før matchen er Herning på fjerdepladsen med 13 point ned til Rødovre på sjettepladsen.

Herning Blue Fox mod Rødovre Mighty Bulls begynder kl. 19 i Kvik Hockey Arena. Kampens hoveddommere bliver Michael Nielsen og Søren Reis.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top