Annonce

Tyrene gror moustache
rasmus-astrup_RMB-copenhagen_06_301012_BP.jpg
Rasmus Astrup støtter op om Movember ligesom resten af spillerne i Rødovre Mighty Bulls. Foto: Brian Poulsen
Movember Gør som Rasmus Astrup og co. i Rødovre Mighty Bulls og støt op om Movember. Det eneste, du skal gøre, er at anlægge et fint overskæg i hele måneden.

”Jeg går efter at få den største snegl som muligt,” lyder det friskt fra Rasmus Astrup i Rødovre Mighty Bulls.

Mænd landet over – ja, faktisk i hele verden – er i disse dage i gang med at gro overskæg for at støtte op om Movember. Det er i forsøget på at sætte større fokus på mænds sundhedsproblemer.

Annonce

De første Movemberoverskæg blev anlagt i Australien tilbage i 2003, og siden er budskabet bredt sig til resten af verden. I Danmark har man i de senere år blandt andet kunnet opleve sportshold – herunder ishockeyhold – gå samlet ind og støtte op om at gro den flotteste og største skovsnegl på overlæben.

Flotte snegle
Rødovre Mighty Bulls er ingen undtagelse, for her kan unge som ældre spillere i disse dage opleves i deres kamp for at fremskynde skægvæksten.

”Vi har den aftale på holdet, at vi alle bakker op omkring denne fantastiske sag. Så alle spillere får en flot snegl, men det kniber dog lidt for nogle af juniorerne,” griner Astrup, der altid er mand for en kæk kommentar.

Fokus på mænds kræft er en vigtig del af Movember-kampagnen. Mange mennesker har haft kræft tæt inde på livet i form af for eksempel ramte familiemedlemmer.

”Jeg er engageret i Movember, og min motivation er, at det er sjovt at være anderledes i november sammen med mange andre mænd. Desuden støtter jeg alt, hvad der sætter fokus på kræft. Jeg har selv oplevet det i min nærmeste familie, så derfor ligger det naturligt for mig at støtte op om det,” forklarer Astrup.

Sjovt at være anderledes
Det er 100 procent frit for den enkelte, hvilket udseende og form overskægget skal have.

”Jeg laver lidt sjov ud af det og farver den, så den bliver mere fremtrædende,” siger Mighty Bulls-spilleren.

For de fleste er det midlertidige overskæg en ændring af dagligdagsudseendet, og for nogle måske endda en vej til en helt ny identitet. For andre er der en vis fascination ved det nye look.

”Jeg ved ikke, om det er noget, der fascinerer mig, men det er da sjovt at rende rundt med og se lidt anderledes ud! Nu får jeg så også at vide, at jeg ligner min far. Puha, stakkels mig, så jeg glæder mig til den 1. december,” slutter en smilende Rasmus Astrup.

Der vil være rig mulighed for at kunne opleve Rasmus Astrup og holdkammeraterne i aktion – med fint anlagte overskæg – når tyrene fredag den 16. november tager imod Herning Blue Fox i Rødovre Skøjte Arena.

Rasmus Astrups fem grunde til, at det kan betale sig at lade overskægget gro i hele november:

1. Det er sjovt at skille sig ud fra andre mennesker, når man går på gaden.
2. Det er sjovt at se et helt hold køre rundt med overskæg; vi ligner jo et hold fra 80’erne.
3. Der sidder lidt madrester, hvis man skulle blive sulten senere, så det er bestemt en god opbevaringsmulighed.
4. Jo flere, der render rundt med overskæg i november, desto sjovere er det.
5. Du støtter en god sag, og der kommer større fokus på kræft hos mænd.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top