Annonce

Sejr med ny cheftræner
RH_damer-ajax_10_251112_BP.jpg
RHs damer vandt søndag klart med 24-17 over Ajax København 2. Foto: Brian Poulsen
Håndbold (opd.) Rødovre Håndboldklubs damer havde til søndagens opgør fået ny cheftræner. Jan Bækgaard har overladt pladsen til assistenten Theis Husfeldt. Holdet vandt 25-17 over Ajax København 2 i 2. division øst.

RH-Ajax København 2 24-17 (15-9)

I fredags valgte cheftræneren for RHs damer, Jan Bækgaard, at forlade trænergerningen af private årsager. Ny chef er i stedet assistenttræner Theis Husfeldt.

Annonce

”Som jeg har forstået det, fortsætter jeg som cheftræner for holdet. Vi regner ikke med Jan foreløbigt, så jeg er cheftræner lige nu. Som assistent har jeg haft en anden rolle, hvor jeg har stået i baggrunden. Jeg har været med på Jans strategi, men jeg er en anden type træner og gør tingene på en anden måde,” siger Husfeldt.

Mentalt klar
Damerne mødte Ajax København 2 hjemme i Rødovre Stadionhal, og holdet vandt sikkert med 24-17 over gæsterne i 2. division øst.

”Vi kom godt fra start og var mentalt klar og forberedt. Vi bragte os foran 11-2, da der var spillet 15-20 minutter. Det var en god start, og forsvaret og målmanden stod godt. Så fik vi en lille downperiode, hvor vi skiftede lide ud,” lyder det fra cheftræneren.

”Vi blev ramt af nogle udvisninger, hvor de kom lidt tættere på. Vi var foran med seks mål ved pausen, og i anden halvleg fandt vi tilbage til vores koncept, og vi spillede ikke en prangende, men en fin halvleg med et godt forsvar.”

Rødovre udbyggede føringen i de sidste 30 minutter og kørte sejren hjem på cruise control.

”Vi var foran med 22-12, da der manglede små 10 minutter. Så vi havde helt styr på det og vandt med syv, selv om vi godt kunne have vundet med ni-ti stykker,” udtaler Husfeldt, der var glad for at se et fightende mandskab.

”Det var rart at se, vi kæmpede for hver en bold. I forsvaret stod vi sammen som et hold, og folk tog ansvar i angrebet, hvor rollerne blev udfyldt perfekt.”

Basale ting skal på plads
Rødovre er på en syvendeplads i den 12 hold store række. Det er hidtil blevet til fem sejre og fire nederlag for holdet.

”Min opgave er at få nogle basale ting på plads på holdet. Hvad skal der til, for at vi får succes? Det er både mentalt og spillemæssigt. Jeg har selv spillet 800 divisionskampe, så jeg kan sagtens guide spillerne og fortælle dem, hvordan de skal dække op, spille og hvilke systemer, der skal bruges,” siger Theis Husfeldt, som tror på, at holdet kan få succes.

”Så jeg kommer også med masser af input, hvis de har behov for det. Opgaven er, at vi kører videre og bygger på. Vi skal have stabiliseret holdet, gøre de ting, vi er gode til og kæmpe røven ud af bukserne. Gør vi det, kan vi godt få succes. Det er jeg ikke i tvivl om.”

På fredag spiller Rødovre hjemme mod BK Ydun 2 med kampstart kl. 19.

OPDATERING
Vi har fået en kommentar til trænersituationen fra RHs eliteansvarlige, Thomas Anker:

“Det er i fuld overensstemmelse med spillerne, at Theis går ind og bliver cheftræner. Det er selvfølgelig skidt, at Jan er blevet nødt til at stoppe. Men vi går videre med noget, vi tror på kan fungere.

Vi har brug for at få ro i butikken og få noget, der fungerer. Vi skal have banen kridtet ordentligt op. Nu skal vi have ro omkring holdet, så vi kan koncentrere os om det på banen. Der er givet håndslag på noget, som er kendt for alle.

Theis har også været i HIK, hvor han også havde et hold, hvor der var udfordringer, men som han fik vendt. Han er rigtig dygtig til at se håndbold og er god til kampledelse. Han har et godt håndboldblik og har erfaring fra endnu højere niveau, end det vi spiller på. Vi har tiltro til ham.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top