Annonce

Rødovre udbetaler ikke barselspenge
baby_230608_BP.jpg
Foto: Arkiv
barsel Mange har efterhånden lagt mærke til, at familieydelserne, der plejer at komme fra kommunen, nu udbetales af Udbetaling Danmark. Den 1. december holder også barselspengene flyttedag.

Fra den 1. december 2012 er det ikke længere Rødovre Kommune, men den nye, offentlige myndighed Udbetaling Danmark, som udbetaler barseldagpenge.
“Familieydelserne blev flyttet allerede den 1. oktober – og den 1. marts 2013 bliver også folkepensionen, førtidspensionen og boligstøtten flyttet,” oplyser Rødovre Kommune på deres hjemmeside rk.dk.
Men bare rolig, du får stadigvæk dine penge, og skal ikke selv sikre dig, at de kommer. Hvis du er på barsel eller snart skal på barsel, har det nemlig ikke betydning for dine dagpenge. Du får blot pengene fra en anden myndighed.

Masser af hjælp på Internettet
Skulle du alligevel være i tvivl om noget, at der masser af hjælp at få på hjemmesiden www.borger.dk/barseldagpenge. Her kan du blandt andet se, hvilke frister du skal huske, beregne og planlægge din orlov og få svar på de oftest stillede spørgsmål om barsel.
Fra den 1. december kan du også ringe til Udbetaling Danmark på telefon 70 12 80 64.

Annonce

Refusion til virksomheder
Rødovre Kommune oplyser, at virksomheder kan få refusion, hvis de udbetaler hel eller delvis løn under en medarbejders barsel. Fremover er det dog også her Udbetaling Danmark, som udbetaler refusion af barselsdagpenge og ikke kommunen. Man skal stadigvæk søge om refusion på www.virk.dk/nemrefusion.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top