Annonce

Rødovre Centrum får særpræget glastrappe
RC_udvidelse.jpg
Udbygningen af Rødovre Centrum er i fuld gang, og der venter kunderne er særpræget syn, når centeret til næste år slår dørene op til 11.000 nye kvadratmeter. Foto: Arkiv
udbygning Udbygningen af Rødovre Centrum er i fuld gang, og der venter kunderne er særpræget syn, når centeret til næste år slår dørene op til 11.000 nye kvadratmeter. En snoet trappe i glas vil få en central rolle.

Arkitekt Peter Schiødtes pennestrøg og kreative tanker var med til at udforme Kolonnaden, da Rødovre Centrum i 2004 byggede ud. Nu er centeret igen i gang med at udvide, og arkitekt Peter Schiødte fra Kieler Architects er igen med på holdet.
“Kendetegnene ved Rødovre Centrum er, at det er et rart sted at være. Vi kan sagtens bygge smarte glasbygninger med spektakulære elementer, men det bliver centeret ikke bedre af. Vi bruger de elementer, som Rødovre Centrum er bygget af i forvejen,” fortæller Peter Schiødte.

Glastrappe
Bernhard Gittons karismatiske vandur har siden 1991 været et af centerets mest kendte landmærker. Den nye del af Rødovre Centrum skal efter planerne indvies til september næste år. Kraner er i øjeblikket i gang med at bugsere betonelementer på plads, men den nye tilbygning kommer til at indeholde meget mere en rå beton. Faktisk vil den nye del af centeret få et nyt særligt kendetegn i glas.
“Da vi ombyggede Kolonnaden i 2004 fokuserede vi på de varme farver med røde søjler, og det specielle ved Kolonnaden er den lange søjlegang. I det nye byggeri er det specielle ikke en søjlegang, men en trappe. Det er en elliptisk trappe med gennemskuelige glastrin, og den kommer til at gå fra biografen i kælderen til fitnesscenteret i toppen,” siger Peter Schiødte.

Annonce

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top