Annonce

Minister så på forsvar mod monsterskyl
ida-auken2.jpg
Spildevandscenterets direktør, Jens Prisum, fortæller miljøminister Ida Auken om Spildevandscentret og kommunernes arbejde med klimatilpasning. Foto: Presse
klima Ida Auken sætter fokus på kommunernes beredskab i tilfælde af monsterskyl.

Miljøminister Ida Auken besøgte i torsdags Spildevandscentret, som tager imod Rødovres og nabokommunernes spildevand. Vand kender nemlig ikke til kommunegrænser, og ministeren var på besøg for at høre om det tætte samarbejde og om klimaplanlægning. Allerede nu, har Spildevands- centret udbygget renseanlægget til at håndtere op til 20 mio. liter vand i timen som en del af den nye indsats mod såkaldte monsterskyl. Spilde- vandscentrets bestyrelsesformand Franz Hansen, lægger stor vægt på ministerbesøget “Klimaplanlægning på Spildevandscentret er en flerstrenget proces. Sammen med kommuner og forsyninger tilpasser vi vores renseanlæg og kloakker til det ændrede klimas tunge skybrud, men vi har også besluttet, at Spildevands- centret skal være CO2 neutralt i 2020, så vi kan yde vores bidrag til kampen mod den globale opvarmning,” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top