Michael Smidt: Vi skulle have vundet
michael-smidt_RMB-herlev_11_161012_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Rødovre Mighty Bulls tabte fredag aften 3-2 i Esbjerg. Frustrationen var åbenlys, da vi efter kampen talte med kaptajn Michael Smidt. ”Der var stille i omklædningsrummet, for vi havde alle følelsen af, at vi skulle have vundet,” siger han efter nederlaget til EfB Ishockey.

EfB Ishockey-Rødovre Mighty Bulls 3-2
(1-0, 1-1, 1-1)
03:04 1-0 Daniel Villadsen (Christiansen, Southern)
31:50 2-0 Dennis McCauley (Nikiforuk, Mosienko)
37:03 2-1 Andrey Chistyakov (Smidt, Allesøe)
46:07 3-1 Esben Nielsen (Hansen, Villadsen) pp1
58:04 3-2 Jannik Karvinen (Astrup, Contois) pp1
Udv.: EfB 3-2, RMB 4×2
Skud: 22-33 (9-12, 9-12, 4-9)
Tilskuere: 769

Rødovre Mighty Bulls tabte for fjerde gang i de sidste fem kampe i AL-Bank Ligaen, da vestjyske EfB Ishockey vandt på egen is med 3-2 foran et skuffende lavt antal tilskuere i Granly Hockey Arena.

Annonce

Vestjyderne bragte sig på 2-0, inden Rødovre fik udnyttet de mange chancer i kampen. Andrey Chistyakov scorede sit andet mål for tyrene, mens Jannik Karvinen reducerede til slutresultatet med små to minutter igen.

Et bittert nederlag for Rødovre, der bestemt ikke bliver oversvømmet af held i øjeblikket. Frustrationen var gennemtrængende over telefonen, da vi fangede holdets kaptajn Michael Smidt efter nederlaget.

”Vi pressede godt i de to første skift, og så fik de en tilfældig chance. Et tilbageløb, hvor en af vores spillere ikke fik lukket en af deres backer ned, og han klapper til den første gang på kanten af cirklen. ’Seb’ (Sebastian Dahm, red.) var chanceløs,” siger han og fortsætter.

”Vi havde pucken og skabte sindssygt mange chancer i både første og anden periode, men de få chancer, EfB havde i kampen, udnyttede de kynisk. Vi begik groft sagt kun fem fejl i kampen, og de scorede på tre af dem. Fejl, som vi burde have undgået. Det er pisse ærgerligt, og vi er meget skuffede.”

Kommunikationsbrist
Kaptajnen ærgrer sig over, at den indbyrdes kommunikation bristede og kostede mod ligaens næstsidste mandskab.

”Vi kan ikke laste målmanden eller forsvaret for målene. Det er alle mand på banen, og at kommunikationen bristede i nogle tilfælde gjorde, at de scorede tre mål. Jeg synes ikke, deres sejr var fortjent. Hvis man kigger på spillet og chancerne, skulle vi vinde kampen. EfB var meget effektive, og det var vi ikke,” lyder det fra Smidt.

Kendetegnende for Rødovres spil i den sidste håndfuld kampe har været masser af chancer – men knap så mange mål. Kampen i Esbjerg var ingen undtagelse.

”Vi havde nok 15 store chancer i dag, hvor vi kun scorede på ét af dem og herudover et mål i powerplay,” udtaler Michael Smidt.

For dårlige uden puck
I den anden ende har forsvaret svigtet på stabiliteten, men det er lige så meget offensivens skyld.

”Vi har ikke spillet god nok defensiv hockey, når vi ikke har pucken. Der giver vi simpelthen for mange chancer, og specielt store chancer, væk. Vi begår nogle store og individuelle fejl og er ikke gode nok til at komme ud af egen zone. Hvis vi får styr på det, bliver vi meget bedre frem ad banen. Det er ikke kun backernes skyld, men også angribernes,” lyder det. RMB-kaptajnen fortsætter.

”Desuden skal vi være skarpere på alle de chancer, vi skaber. Vi har rigtig mange chancer i øjeblikket, men vi er simpelthen ikke gode nok. Vi træner på det og snakker om det, men når det gælder, rammer vi stolperne eller målmanden tager den. Vi skyder egentlig, hvor vi skal, men pucken hopper bare den anden vej.”

Mere vildskab
Tyrene arbejder hver eneste dag på at forbedre de ting, der ikke fungerer, når det gælder. Men ’Smitty’ efterlyser en helt særlig ting.

”Vi kæmper for det, men har ikke heldet i øjeblikket. Der skal måske lidt mere vildskab og hårdt arbejde foran modstanderens mål, før det vender. Jeg håber snart, vi bliver mere effektive og kompromisløse foran målet,” siger Smidt.

Cheftræner Brad Gratton var naturligvis ikke tilfreds med kampens resultat, og efter kampen påpegede han manglerne over for truppen, forklarer Smidt.

”Han rammer nogle punkter rigtigt godt. I defensiven var vi for dårlige, og i offensiven scorede vi ikke på vores chancer. Det var hovedpunkterne. Vi er skuffede, og det skal vi også være. Men når man er ude på isen, må man ofre lidt mere og tage de blå mærker for at få prikket pucken over stregen,” lyder det.

”Vi følte alle sammen bagefter, at vi burde have vundet. Der var stille i omklædningsrummet, for vi havde alle sammen følelsen af, at vi skulle have vundet. Vi udspillede dem momentvis og kom frem til nogle store chancer.”

SønderjyskE en god skalp
Tre point i de sidste fem kampe betyder et lille skridt nedad i tabellen. Rødovre er på sjettepladsen med fire point ned til Herlev på syvendepladsen.

”Det har været lidt frustrerende på det sidste, hvor vi har manglet heldet i de tætte kampe. Det begyndte godt, men på det sidste har det været svingende. Nu skal vi tilbage på sporet og finde viljen og vildskaben, som vi havde i begyndelsen af sæsonen,” siger Michael Smidt og afslutter med en kommentar til kampen på søndag mod SønderjyskE.

”Vi har fået to klare nederlag til dem, men hvis vi skal tilbage, så er SønderjyskE måske en rigtig god skalp at tage. Vi må håbe, de er lidt mætte, og vi er sultne, og så må vi se.”

Rødovre Mighty Bulls skal nu restituere, inden det altså på søndag går løs mod SønderjyskE i Rødovre Skøjte Arena med kampstart kl. 14. Sønderjyderne ordnede Herlev med 5-0 i aften og er på AL-Bank Ligaens andenplads.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top