Annonce

Manden uden grænser
alex-nielsen_03_161112_BP.jpg
Trods udsigten fra kørestolen, giver Alex Jean Nielsen alt hvad han har, for at gøre Rødovre til bedre sted for alle grupper. I næste uge kan du møde flere kandidater til titlen som Årets Ildsjæl. Foto: Brian Poulsen
nomineret til årets indsjæl Torsdag d. 6. december kåres Årets Ildsjæl i Rødovre. Blandt de mange frivillige kandidater er den tidligere maskinarbejder Alex Jean Nielsen. Trods hans personlige kamp med muskel- svind, giver han alt hvad han har, for at gøre en forskel.

En varm følelse fyldte ens krop, da man trådte ind i Alex’ stue. Han havde tændt op i pejsen, akkurat som vi havde meldt vores ankomst. Der var langt mellem møblerne i hans ellers lille stue, hvilket var yderst praktisk, da han i alle dagens timer befinder sig i en kørestol.
Alex måtte for mange år siden give afkald på sit liv som maskinarbejder, da han blev ramt af muskel- svind. Men Alex Jean Nielsen, der er kandidat til titlen som Årets Ildsjæl, nægtede at give op, og i dag kan han se, at sygdommen åbnede mange nye døre for ham. I dag er han formand for Dansk Handicap Forbund i Rødovre, og en stor fortaler som mange beundrer.
“Min store passion er, at de offentlige rum skal forbedres. Der skal være  bedre indgange på diverse offentlige steder. Desværre er dette kun forhindringer, som os i kørestol lægger mærke til, og hvis der ikke er nogen som står frem, bliver der ikke gjort noget,” siger Alex skarpt, som om han har hørt dette spørgsmål før.
“Handicappede er en overset gruppe, som bør blive mere synlige og hørt,” understreger han.

Formand og frivillig
Selvom udsigten fra kørestolen måske ikke er den bedste, har Alex efterhånden fået byens bedste overblik på området, og er i dag en mand, der ved hvad han snakker om. Det er også forståeligt, efter at have været 11 år i bestyrelsen og ni år på formandsposten.
Men for Alex er det ikke afgørende, at han selv sidder bag rattet.
Udover sit formandsjob, har han nemlig også medvirket i en del frivilligt arbejde, som han kan tage med i baggagen, ja faktisk kan han slet ikke undvære det.
Han har opnået en masse ting til gavn for handicappede, trods det faktum, at han selv sidder i kørestol. Det er noget, der vækker stor opsigt og gør ham så beundringsværdig, at der er hele tre forskellige personer, som har indstillet ham som Årets Ildsjæl.
Langt fra idé til handling. Udover sin formandspost, sit frivillige arbejde, de mange møder og foredrag, går Alex jævnligt til kontrolcheck på tre forskellige hospitaler. Desuden kæmper han med diverse behandlinger og en masse træning.
“Kommunen skal se at komme op af stolene. Der sker bare ikke noget, og hvis der endelig sker noget, går det for langsomt. Der er langt fra idé til handling. Jeg har kæmpet for at få bedre forhold på gangstierne i kommunen, da vi ikke kan komme forbi med vores kørestole. Vi blev lovet forbedringer i sommers, men der er stadig ikke sket noget,” konstaterer han bestemt, men tilføjer dog at forholdende på Rødovregaard er blevet bedre, efter at han tog det op.
 
Mange jern i ilden
Alex deltager aktivt i Handicap Dag, som afholdes hvert andet år på Rødovre Centrums Festplads. Formålet med denne dag er at synliggøre de forskellige foreninger. De 12 foreninger får chancen for at vise borgerne, hvad de står for, og hvad de laver.
Et af hans hjertebørn, er Tilgængelighedsdagen, som er et større arrangement, der foregår i Rød- ovrehallen. Princippet er det samme som Handicap Dag, dog er der op til 25 foreninger involveret.
“Jeg betragter det som en stor ære at blive nomineret til Årets Ildsjæl. Det er som at få et anerkendende skulderklap, og at vide, at der faktisk er nogle, som værdsætter ens hårde arbejde. Man går rundt og tror, at man arbejder i det skjulte, at ingen bemærker det. Denne indstilling viser at jeg tog fejl, og det kan jeg kun være glad for,” siger Alex og tjekker om der stadigvæk er gang i flammerne i pejsen. Han er jo en ildsjæl med mange jern i ilden trods alt.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top