Annonce

Bødker: Norge udnytter chancerne
mads-boedker_landsholds-traening_16_300412_BP.jpg
Danmark tabte den første af tre testkampe mod Norge i denne uge. Foto: Brian Poulsen/arkiv
Ishockey Danmark tabte den første af tre OL-testkampe mod Norge i denne uge. ”Norge spiller fysisk og udnytter chancerne, når de skaber dem,” siger Rødovredrengen Mads Bødker efter nederlaget på 0-4 onsdag aften.

Testkamp
Danmark-Norge 0-4
(0-0, 0-2, 0-2)
Tilskuere: 1.329

AL-Bank Ligaen ligger stille i indeværende uge for at give plads til tre testkampe mellem ærkefjenderne Danmark og Norge.

Annonce

Kampene spilles som led i forberedelserne til OL-kvalifikationen i Vojens til februar. Det første opgør fandt sted onsdag aften i Hvidovre Isstadion foran et talrigt publikum.

Danmark var bedst i første periode, men afslutningerne manglede kvalitet og blev misbrugt gang på gang. De følgende perioder vandt Norge begge 2-0, og så var Danmark, der havde Simon Nielsen i målet, dukket med sammenlagt 0-4.

Godt seks minutter før afslutningen på anden periode splintrede et plexiglas i et af hjørnerne efter en tackling. Dommerne, Asger Krog og Jan Bigum, valgte at afblæse perioden og sendte spillerne til pause, imens skaden blev udbedret. De seks minutter blev efter pausen spillet færdigt, hvorefter holdene efter skift af banehalvdel fortsatte direkte med tredje periode.

God første periode
Landstræner Per Bäckman har ikke udtaget spillere fra Rødovre Mighty Bulls i denne ombæring, men Rødovredrengene Mads Bødker, Malmö Redhawks, og Morten Madsen, Modo Hockey, er begge med i truppen; en trup, der i øvrigt er helt uden NHL-spillerne.

Bødker var faktisk spilleren, der i en tackling med en nordmand fik plexiglasset til at splintre i tusinde stykker. Han synes, danskerne kom godt fra land.

”Vi spillede en god første periode, men Norge fik herefter fat i os og kampen. De fik scoret nogle mål, hvor vi ikke rigtig havde styr på vores forsvarsspil,” Mads Mødker og fortsætter.

”Vores angribere fik skabt nogle chancer i tredje periode, så vi forsøgte at komme igen. Men det var vel fortjent, at Norge vandt til sidst.”

Danmark har været lillebror i de sidste mange dueller mod Norge, og heller ikke onsdag aften kunne de danske løver knække koden mod de stærke nordmænd.

”Norge spiller fysisk og udnytter chancerne, når de skaber dem. Spillemæssigt er vi gode til at passe pucken rundt og skabe chancer, men vi skal stadig arbejde videre med det,” lyder det fra backen.

Systemet skal på plads
Danmark har i alt fem testkampe tilbage, inden det for alvor går løs med OL-kvalifikationsturneringen til februar.

”Frem mod OL-kvalen skal vi have alle i spil og få systemet på plads. Det gælder om at få alle i gang, og vi har jo stadig to kampe mod Norge i denne uge til at få endnu mere styr på tingene,” forklarer Mads Bødker, som ser frem til en spændende og vigtig OL-kval.

”Det er altid fedt, når der er noget på spil, i stedet for bare at spille træningskampe.”

Norge var skarpest på en aften, hvor danskerne var langt fra den effektivitet, der bliver altafgørende til kampene i OL-kvalen. Danskerne var bedst i første periode, mens Norge sad på stort set resten af opgøret.

Morten Madsen blev kåret til bedste dansker, mens nordmændenes målmand, Lars Haugen, fik æren hos det sejrende mandskab.

Andendagsgildet mod Norge finder sted fredag i Esbjerg, mens den tredje og sidste OL-testkamp mod Norge i denne omgang er på lørdag i Silkeborg.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top