Kend dig selv mand
movember_120208_BP.jpg
Ishockeyspillere har altid haft flair for at gro slutspilsskæg. Kan du gøre det bedre? Send dit billeder til avisen eller Facebook. Så vil vi trække lod om flotte præmier til de behårede overlæber. Foto: Brian Poulsen
vis os dit skæg Støt op om Movember. Få et overskæg, vind præmier, få billige shots og gå så for satan til lægen.

Bundesligaen har fået et comeback. På gaden, i busser og på træningsbanerne vokser der dun frem på overlæben af mænd, der bruger sig selv som levende reklamesøjler for Movember. Kampagnen, der sætter fokus på mænd mod kræft.  Med god grund. Prostatakræft er med en vækst på 10 procent om året, den hurtigst voksende kræftform i Danmark, den mest udbredte alvorlige kræftform blandt danske mænd.
Kritikerne vil sige, at det tal ikke ændrer sig ved, at man får så meget overskæg, at det gør ondt på kæresten, når man kysser hende. Men sandheden er en anden.
De mange Mo-Bros, som de frivillige ambasadører for mænd mod kræft kaldes, gør nemlig mere end at samle penge ind på Internettet.

Mænds  sundhed
Som reklamesøjler er de, ligesom Månedens Mission i november, med til at sætte fokus på mænds sundhed, og det paradoks, at mændene bruger de praktiserende læger mindre end kvinder.   Ofte kommer de langt senere til lægen i sygdomsforløbet end kvinder, og det ender derfor ofte med en hospitalsindlæggelse.
“Faktisk er kræft den største dødsårsag for mænd, og hver dag året rundt bliver 44 mænd ramt af kræft,” oplyser Marianne Hallberg fra Sundhedscentret på Egegårdsvej. Hun håber,  at Månedens Mission kan lokke nogle ekstra mænd ‘ud af skabet’ og ned til et sundhedstjek.
“I Sundhedscentret vil vi meget gerne se flere mænd, der kunne være interesseret i at få en sundhedssamtale og rådgivning til at ændre vaner,” siger hun. Du kan også gøre det nemt for dig selv og stille et spørgsmål til avisens sundhedsekspert, Julie Koch, på julie@rnn.dk. Så får du svar på tiltale af frøken ironman.

Annonce

Bryster og skæg
Faktisk har mænd 16 procent større risiko for at udvikle kræft end kvinder, og alligevel har de seneste par års “støt brysterne” kampagner nok sat så meget fokus på kvinder og kræft, at mændene glemmes. Vi skal ikke vurdere, hvad der er det bedste blikfang, bryster eller overskæg, men vi ved, at der kun er ét af de to valg, der kradser, når man kysser.
Vi håber derfor, at byens borgere vil være med til at kysse livet, og sætte fokus på mænds sundhed ved at lade skægget gro.
Allerede nu har Carlsro Frisøren lovet at trække lod blandt nogle af de skæggede støtter, og tilbyde dem gratis barbering. Men ikke før december. Indtil da giver vi comeback til bundesligaen og råber længe lever skovsneglen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top