Annonce

Julebranderten kan koste 100.000 kr.
sprit-koersel2_280610_BP.jpg
Foto: Arkiv
politi Spirituskørsel koster dyrt. I enkelte tilfælde har Københavns Vestegns Politi uddelt bøder på 100.000 kr.

Årets julefrokostræs er begyndt. Hvide sild bliver i et væk skyllet ned med kølig brændevin. Stemningen er i top, og oftest er promillen det samme. Julefrokoster har tradition for at sende mange spritbilister på gaden, men det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis man vil forsøge at trille julebranderten hjem i garagen.  
Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes nemlig efter årsindtægten og promillens størrelse, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Store bøder
Det betyder, at det koster 5.000 kroner hvis man f.eks. tjener 250.000 kroner årligt, og bliver stoppet med en promille på 0,51. En promille på én koster 10.000 kroner og hvis man har en promille på halvanden koster det hele 15.000 kroner.
Spirituskørsel er en alvorlig og meget farlig lovovertrædelse, som bør bekæmpes så effektivt som muligt, med de muligheder der er til rådighed i et retssamfund. Denne grove overtrædelse består bl.a. i, at man sætter andres liv og lemmer på spil ved at køre i påvirket tilstand.
Det skal derfor være dyrt at køre spirituskørsel, hvorfor der bliver uddelt følelige bøder/fængsel i gentagelsestilfælde og ved promiller over 2,00,” fortæller sekretariatsleder Claus Bardeleben fra    Københavns Vestegns Politi.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top