Annonce

Hver ottende springer ud
uddannelse Selvom det er størstedelen af Vestegnens unge, som tilknytter sig en ungdomsuddannelse, springer 15 procent fra. Måske fordi de ikke har valgt rigtigt fra start.

 Rødovres klasselokaler stod tomme, da både 9. og 10. klasserne lagde diktat og blækregning til side for en stund, og i mandags drog af sted i busser til uddannelsesmesse på Vestegnen. 1100 af Vestegnens unge, steg ud af busserne, og gik ind i en verden af nye muligheder.
På messen kunne de unge gå fra bod til bod, hvor ingen spørgsmål var for dumme til at blive besvaret. Messens formål var nemlig at give de unge mennesker rådgivning om fremtiden, og få dem til at åbne øjnene for de muligheder, de har, når de om få måneder skal vælge en ungdomsuddannelse, lyder det fra Søren Åkjær, souschef ved UU Vestegnen.
“Det største problem er, at 15 procent af de unge, der tilknytter sig en form for ungdomsuddannelse, vælger at springe fra, da de ikke er afklaret med, hvad de vil før de starter,” siger han.
Dette er også en af grundene til, at man i det hele taget afholder uddannelsesmessen. Målet er at sikre, de unge får den viden om deres drømmeuddannelse, som de har brug for, inden de springer ud i det med bind for øjnene, og senere måske fortryder deres valg.
Man kan godt se, at messen er med til at gøre en forskel, da størstedelen af landets unge – nemlig 95 procent, tilknytter sig en ungdomsuddannelse.

Ikke plads nok
Det var dog ikke alle, der fik lige meget ud af messen.
 9. klasseseleven, Sascha Duus Egeberg, fra Nyager Skole, fik sig noget af et chok, da hun skulle mase sig igennem mængden af mennesker. Hun gjorde det klart, at de havde lukket alt for mange mennesker ind, og at der i den grad ikke var plads nok.
“Der var for mange boder derude, så man kunne ikke nå det hele på den time man var der. Enten skulle vi have mere tid, ellers skulle der have været færre boder.,” siger Sascha, som alligevel fik noget med hjem i skoletasken.
“De fortalte dig om, hvad du skulle, for at kunne tage den uddannelse som interesserede dig. Men de fortalte dig også, hvordan det var at gå der mht. til stemningen, og hvordan folk færdes, hvilket er noget ens studievejleder ikke ved noget om, så det synes jeg var fedt at få at vide,” fortsætter hun og gjorde det helt klart, at det specielt var politi- og gymnasieboderne, som gav sig mest tid til at forklare.
Plads eller ej, de unge fik stadigvæk lidt mere at tænke over, og nogle var mere afklarede, da de forlod messen i busserne og  atter vendte snuden tilbage til diktaten og blækregningen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top