Fra varm ministerpost til hyggelig læsestol
ole-sohn_01_191112_BP.jpg
le Sohn har skiftet mini- stertaburetten ud med den hjemlige læsestol. Foto: Brian Poulsen
KARRIERESKIFTE Selvom Ole Sohn for nylig trak sig som minister, betyder det ikke, at han har fået mindre arbejde. Tværtimod. Den tidligere erhvervsminister kaster sig nu fuldt ud i arbejdet på sit eget forlag her i Rødovre.

“Jeg fokuserer altid på fremtiden, det er der jeg har tænkt mig at leve resten af mit liv.”
Ordene kommer let til Ole Sohn efter 44 år som politisk aktiv. Eller måske skyldes det otte års succes som bogudgiver. Forlaget Sohn har nemlig fået vokseværk. Fra at være en hobby, er forlaget vokset til en god forretning med mange ansatte og 140 bogtitler på vej ud af døren.

Farvel til Folketinget. Derfor har Ole Sohn, som ikke genopstiller til Folketinget, valgt at bruge tiden på firmaet, hvor hustruen allerede er ansat på fuld tid.
“Vi har flere rigtig dygtige redaktører ansat, men vi screener selv et hav af manuskripter. Det er både spændende og hårdt, og utrolig tidskrævende,” siger Ole Sohn, der indrømmer, at han altid har læst ufatteligt meget.
“Når jeg kommer hjem fra Folketinget er der altid sager, man skal læse og sætte sig ind i. Man har aldrig rigtig fri, og når man har, så dejser man om på sofaen. Når jeg stopper glæder jeg mig til, at det forhåbentlig bliver med et godt manuskript i hånden,” siger Sohn, der glæder sig til at kunne se mere til sine børn og børnebørn.
“Jeg er 58 år gammel, og har været politisk aktiv i 44 år. Fra elevrådsformand til soldatertalsmand. Hvis jeg skal nå at lave noget andet, så er det nu, og jeg glæder mig faktisk. Ikke til at ligge politikken på hylden, men til at fokusere mere på virksomheden og selv bestemme min kalender,” siger Ole Sohn.

Annonce

Forretningsgen
 Han kan i dag se tilbage på en forlagsvirksomhed, der kun havde tre bøger til at starte med. En debatbog, en kunstbog, og en af politikerens egne bøger. Siden er det blevet til store succeser med især krimier og biografier. Af sidstnævnte vil de fleste kunne nikke genkendende til store biografier som dem om Folketingets formand, Kresten Mejdahl og Claus Hjort, samt Che Guevara og George Bush.
“Man ville blive overrasket over, hvor mange manuskripter vi får tilsendt, og hvor få, der rent faktisk bliver til noget. Nogle gange vil man jo gerne udgive en bog, fordi den har en god vinkel, men når man sidder som forlag med ansatte på lønningslisten, må man også tage hensyn til, om den overhovedet kan blive solgt,” understreger Ole Sohn, der nu træder fuldt ind i familiearven, som forretningsmand.
“Min far var jo sælger i skjorter, og min bror er også forretningsmand, så nu kan man sige, at det bliver i familien,” griner Ole Sohn, der har masser af spændene titler på vej ud i butikkerne.
“Man skal jo kende morderen før alle andre, ellers kan vi ikke anbefale bøgerne til sælgerne, og dem vi anbefaler, er jo dem vi selv er faldet for. Så på den måde kan man sige, at vi står ret meget inde for vores produkt,” lover Ole Sohn.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top