Filmnørder på vanvittig mission
SFC2012_TEAM-BUTTERFLY_kbh.jpg
Amanda (i midten) blev færdig med sin STX fra Rødovre Gymnasium i 2011. Sammen med Sara og Pernille skal hun repræsentere København, når de Skandinaviske Mesterskaber i Filmkigning på fredag skydes i gang. Foto: Privat
filmmarathon 20-årige Amanda Sears vil være skandinavisk mester i filmkigning. Sammen med to veninder stiller hun op til de Skandinavisk Mesterskab i Filmkigning 2012. Reglerne er simple. Det handler i alt sin enkelthed om, hvem der kan se film uafbrudt i længst tid - uden at falde i søvn.

Galt eller genialt? På fredag skydes det Skandinavisk Mesterskab i Filmkigning 2012 i gang. 54 deltagere fordelt på seks hold fra hvert af de skandinaviske lande skal dyste om, hvem der kan se film uafbrudt i længst tid – uden at falde i søvn.
Danmark stiller med seks hold á tre personer og på det eneste rene pigehold, skal 20-årige Amanda Sears fra Rødovre forsøge at holde den københavnske fane højt.
Sidste års vindere fra Sverige formåede at holde sig vågne i 80 timer og 55 minutter. Den bedrift må, uden underdrivelse, ryge ind under betegnelsen imponerende, men Amanda Sears frygter ikke de mange søvnløse timer. Hun udgår sammen med to veninder ‘Team Butterfly’ og deres mission er klar. De vil vinde konkurrencen, også selvom det er ensbetydende med uafbrudt filmkigning i op til fire døgn.
“Når jeg har sat mig for noget, er der intet der kan stoppe mig, og denne konkurrence er jeg meget opsat på at vinde,” lyder det selvsikkert fra Amanda.   

Filmnørder
Konkurrencen starter på fredag kl. 16.00, hvor Frank Millers kultfilm ‘Sin City’ vil starte det hæsblæsende film-marathon. Amanda og holdkammeraterne Pernille og Sara har ikke været på decideret træningslejr i den standhaftige disciplin filmkigning, men intet vil dog være overladt til tilfældighederne, da de tre veninder sætter sig til rette i sofaen og trykker play med dvd’en.
“Vi er alle sammen filmnørder, og op til konkurrencen har vi haft rigtig mange møder, så alt er planlagt ned til mindste detalje. Vi ved hvad vi skal spise på forskellige tidspunkter, og hvad vi skal gøre for at holde hinanden vågne, hvis der er en der er ved at falde i søvn,” fortæller Amanda.

Annonce

Citronsaft
Rigelige mængder af sort kaffe og koffeinholdige energidrikke synes måske at være vejen frem i kampen for at holde søvnen på afstand, men de tre piger har valgt helt at bandlyse koffein. I stedet skal citronsaft og en elektrisk fluesmækker være med til at holde dem vågne.
“Vi har lavet en lang liste over ting vi skal spise, og vi har valgt ikke at bruge koffein. Det giver en hurtig virkning, men på den lange bane er det ikke holdbart. Vi vil i stedet spise rigeligt med nødder, frugt og generelt sørget for, at få drukket meget vand,” lyder den kulinari- ske menu til flere dages intens filmkigning.
“Samtidig skal vi drikke citronsaft, da det er opkvikkende, og så har vi købt en elektronisk flue- smækker, som vi han holde hinanden vågne med,” fortæller Amanda.

Pigernes kamp 
Ud af de 54 deltagere er der kun syv piger, og det danske hold med Amanda, Pernille og Sara er det eneste rene pigehold. Det er nok de færreste der tror, at de tre veninder har en reel chance for at vinde. Kønsforskrækkede og stereotype fordomme omkring, hvad kvinder kan og ikke kan, ryster dog ikke Amanda. Hun ser det derimod som en motivationsfaktor.
“Vi er det eneste pigehold, og det har vi selvfølgelig snakket om. Det er sjældent at man ser piger i sådan nogle konkurrencen, men vi ved at vi nok skal klare det godt,” forklarer Amanda, inden hun fortsætter:
“Jeg elsker at se film og syntes, at det lød som en super fed mulighed for at se en masse film. Det er en fed og alternativ mental (og fysisk) udfordring. Og så er det nogle fede præmier. Jeg elsker at se film med folk, der er lige så store nørder som mig, og jeg har før siddet i mange, mange timer og diskuteret og analyseret film med de to piger, jeg er på hold med.”   

Laver selv film
Og det er bestemt heller ikke nogen tilfældighed, at de tre piger har meldt sig til en konkurrence der handler om film. De har alle taget en treårig fritidsuddannelse på filmskolen Station-Next i Avedøre, så det filmiske univers er langt fra ukendt.
“Vi er jo alle vilde med film, og derfor glæder vi os jo helt vildt. Jeg er sikker på, at det bliver en helt vild oplevelse,”

Ingen opbakning
Der er dog ikke særlig mange andre i Amandas omgangskreds der deler den samme begejstring for konkurrencen, som hende selv.
“Min mor synes det er helt forfærdeligt, og jeg kan også godt følge hendes bekymringer. Det er jo ikke sundt at holde sig vågen i så lang tid i et mørkt rum, hvor man kigger ind i en skærm. Nogle af mine venner mener, at det er spild af tid, men for mig er det bare nogle dage ud af hele mit liv.”

 

Her er reglerne 

Hver film skal ses i sin helhed inklusive rulletekster. Mellem hver film får deltagerne 10 minutters pause, hvor de kan få sig lidt luft, ordne toiletbesøg osv. Hvis ikke samtlige deltagere er på plads, inden næste film sættes i gang, hvis en af deltagerne falder i søvn, eller de generelle regler ikke overholdes, bliver holdet diskvalificeret.

Hi-Fi Klubben vil stå for det nødvendigste af mad, drikke og kaffe. Ellers er det op til hvert enkelt hold at mobilisere venner, familie og lokalmiljøet til at bidrage med snacks, drikke, mad, snus, nikotintyggegumme etc.
Det ER tilladt at bestille yderligere mad fra venner ud over det, man får serveret i demorummet.

Al brug af alkohol, medicinske præparater for at holde sig vågen og andre rusmidler er strengt forbudt. Ved overtrædelse vil holdet blive diskvalificeret. Holdet må medbringe telefon og én laptop/tablet-pc, så de kan holde omverdenen orienteret om, hvordan det går, og hvad de eventuelt har brug for påfyldning af.
Besøg i demorummet længere end 5 minutter under filmvisningen er ikke tilladt. Dette inkluderer evt. forsyninger.
Undervejs i mesterskabet vil der blive sat strengere restriktioner på brugen af pc/Mac og telefon.

Hi-Fi Klubbens vagtpersonale overvåger deltagerne undervejs i konkurrencen, og hvis der er tvivl om en eller flere deltageres velbefindende undervejs i mesterskabet, vil en læge blive tilkaldt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top