Annonce

Elever til kamp mod julestress
rg.jpg
Foto: Arkiv
ungdomssiden Elever på Nørre Gymnasium sørger for, at du ikke bliver julestresset og deprimeret i december måned. Overlevelsesudvalget deler nemlig småkager ud, synger en julesang og giver et knus til medstuderende for at forebygge vinterdepressionen. "Det skal være sjovt, at være aktiv" mener Shabnam Abbasi, som er aktiv 2.g'er.

Af Camilla M. Petersen

Shabnam Abbasi er 16 år gammel og har allerede en del politisk erfaring bag sig. Hun har tidligere været aktiv i elevrådet i folkeskolen og kulturforeningen KATIB. Lige nu sidder hun i Skolebestyrelsen og elevrådet på Nørre G. og er formand for overlevelsesudvalget samme sted.

Annonce

Hvorfor politisk aktiv?
“Det er fedt at have en forståelse for hvilke tiltag der bliver taget på skolen, desuden er det hyggeligt og fedt at arbejde sammen med andre engagerede unge,” siger Shabnam, som selv kommer direkte fra et elevrådsmøde afholdt i spisepausen. Beskedent fortæller hun om, hvilke organer hun er medlem af. Og da hun hurtigt remser fem steder op, hvor hun på den ene eller den anden måde er aktiv, er det lige før man bliver forpustet. “Man skal sætte sig ind i hvorfor man stemmer. Fx de politiske partiers ideologier, mærkesager osv. Jeg er aktiv, fordi man både får et overfladisk perspektiv og ser bag hvad der sker i de forskellige organer og hvordan de hænger sammen. Jeg er samfundsfaglig, så mine interesser ligger til at diskutere og debattere,” supplerer hun.

Eleverne er nede med rektor
“Rektor er god til at lytte og der er generelt en god kommunikation,” siger Shabnam, som mener, at den gode kommunikation mellem eleverne og ledelsen på skolen har medført, at udendørsarealerne nu bliver ombygget, så de er mere fordelagtige for eleverne. Elevrådet har selv fremlagt forslag til, hvordan en ny skolegård kunne se ud og disse forslag bliver nu ført ud i livet.
“Det var en vigtig beslutning da det er en dyr investering,” siger Abbasi og tilføjer: “I folkeskolen fik man ikke en lige så stor indflydelse som her, grundet det økonomiske aspekt. Nu er der flere penge til elevernes rådighed.”
Fremadrettet ligger arbejdet i, at sørge for at de medstuderende er glade i juletiden, via uddeling af småkager og pyntning af skolen til jul. Men også at de får mulighed for at beskytte sig selv ved hjælp uddeling af kondomer til festerne. “En del af arbejdet ligger i, at få støtte af fonde udefra, selvom vi selvfølgelig også bliver støttet af Nørre G’s ledelse,” siger hun. 

Politisk fremtid?
“Selvom jeg er politisk aktiv nu, kan jeg på nuværende tidspunkt ikke beslutte om jeg tager den naturvidenskabelige retning eller samfundsvidenskabelige retning. Jeg vil ikke være politisk aktiv i et bestemt parti, men måske skrive blogs – det kunne være spændende. Man lærer meget af at være politisk aktiv, og får en del erfaring man kan bruge på sigt,” afslutter hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top