Annonce

Dyreværnet redder 18 misrøgtede hvalpe
hvalpe-dyrevaernet_06_151112_BP.jpg
De 18 hvalpe er ni uger gamle og de er ægte gadekryds. Labrador, Dobermann og Golden Retriever blandinger – alle med forskellig personlighed. Foto: Brian Poulsen
ET HUNDELIV Dyreværnets internat i Rødovre har fået 18 nye beboere med våde snuder. I sidste uge fik Dyreværnet et tip om misrøgt af i alt 22 hunde, og sammen med Nordsjællands Politi rykkede de ud til en adresse, hvor i alt 18 hvalpe blev fjernet fra deres ejer

Hunden er menneskets bedste ven, men det er langt fra alle hundeejere der behandler deres dyr som man skal. I sidste uge modtog Dyreværnets internat i Rødovre en grim anmeldelse om misrøgt af i alt 22 hunde ind via deres hjemmeside, og de var ikke sene til at reagere. Sammen med Nordsjællands Politi rykkede de ud til en adresse i Nordsjælland, og her ventede dem et grimt syn.

I en garage levede 22 hunde bogstaveligtalt i deres egen afføring. De små hvalpe var fyldt med lopper og andet utøj og deres ernæringstilstand var markant ringe. 

Annonce

Vi fik bekræftet anmeldelsens alvorlige karakter, da vi nåede frem til adressen. Hundene levede under kummerlige kår,” forklarer dyreværnsansvarlig Nina Amdi Carlsen fra Dyreværnet på Islevbrovej. Hun var mildest talt rystet over forholdene, men hun forklarer samtidig, at det sjældent skyldes ondskab til dyrene fra ejernes side.

Opgaven med de mange hunde, var blevet uoverskuelig for ejeren. Det er sjældent ondskab, snarere magtesløshed vi oplever i tilfælde som dette. Overdragelsen af hundene gik stille og roligt, og vi lovede ejeren, at vi nok skulle finde gode, nye og varige hjem til de mange hunde. Han virkede lettet, da vi kørte derfra,” siger Nina Amdi Carlsen.

 

Alf hitter på Facebook
Historien om de små hvalpe hitter på Facebook. En af de små hvalpe var fyldt med betændelse i lysken og måtte straks køres til Centrum Dyrehospital på Rødovrevej. Her blev den lille hund behandlet, og efterfølgende delte Dyreværnet historien på Facebook.

”Han er opkaldt efter den dyrlæge der var på arbejde den dag, så nu hedder den lille hund Alf. Vi lagde historien op på vores Facebook-side og indtil videre har 1897 personer delt historien,” forklarer direktør Signe Sehested Lund fra Dyreværnet.

Nye hjem
Ejeren fik lov til at beholde fire hunde, mens de resterende 18 hvalpe blev transporteret tilbage til dyreinternatet. Her har de modtaget lægebehandling og trænger i den grad til menneskelig omsorg. De 18 hvalpe er ni uger gamle og Signe Sehested Lund kan fortælle, at 17 af hvalpene allerede på onsdag af kan få nye hjem.

”Alf har stadig brug for behandling, men de andre hvalpe har fået diverse behandlinger og i næste uge er de klar til at få et trygt og godt hjem hos nogle mennesker som er gode ved dem,”

 Man kan donere penge til Dyreværnets arbejde med at redde dyr, og se åbningstider på www.dyrevaernet.dk.

 

FAKTA:

Dyreværnet, som blev stiftet i 1898 er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Foreningen driver Danmarks største internat, som er beliggende på Islevdalvej i Rødovre. Dyreværnet har, som den eneste dyreværnsforening i Danmark no kill-politik og alt sættes ind på at redde ethvert dyr fra aflivning. Dyreværnet modtager dyr fra både Politi og Falck, der ofte anbringer både hunde og katte på internatet. Disse kan komme ind som hittedyr eller i forbindelse med dødsfald, fogedsager, indlæggelser eller fængselsophold. Privat kan også indlevere deres dyr til internatet. Dyreværnet kører desuden på dyreværnssager året rundt.

Kommentarer

1 kommentar om “Dyreværnet redder 18 misrøgtede hvalpe”

  1. lonning siger:

    i kender kun den ene side af sagen men ja de kunne have hAFT det bedre.. de levet ikke i deres lort hele tiden kun da han var på job så skid de og pisset inde for og blev fjernet så snart han kom hjem fra job

    hilsen bror til denne person:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top