Annonce

Det søde liv blev en levevej
bajrami-1.jpg
Sukker giver huller i tænderne, men Cemal Bajrami laver også sukkerfrie bolsjer. "I mine rabarberbolsjer kommer den røde farve fra rødbedesaft og det gule fra gurkemeje. Jeg forsøger altid at bruge naturlige farver," fortæller Cemal Bajrami. Foto: Red.
det søde liv Cemal Bajrami har gjort det til sin levevej at skabe ægte kvalitetsbolsjer. Bolsje- butikken på Slotsherrensvej kunne i sidste måned fejre 11-års fødselsdag, og i den forbindelse er bolsjeproduktionen rykket ud i butikken.

De findes i alle størrelser, og i et utal af forskellige smagsvariationer. Cemal Bajrami har lavet bolsjer i 11 år, og i hans bolsjebutik på Slotsherrensvej kan man, udover at købe bolsjer i hobetal, nu også følge fremstillingen på nærmeste hold. I forbindelse med fødselsdagen har Cemal nemlig flyttet rundt i butikken, så den varme bolsjemasse nu bliver forarbejdet foran kunderne.
“I de første 11 år har jeg lavet alle bolsjerne ude i baglokalet, men der var jo ikke mulighed for at folk kunne se selve bolsjeproduktionen, og derfor har jeg altid ønsket at flytte produktionen ud i butikken, så man kan følge med og få en varm smagsprøve,” siger han, mens han arbejder på en stor rød bolsjeklump der senere skal blive til små rabarberbolsjer. 

Unikke
I glas og poser på hylderne kan man finde klassiske bolsjer som rabarber, pebermynte og lakrids. Cemal Bajrami har dog i gennem årene eksperimenteret sig frem til nogle helt unikke smagssammensætninger. Man kan således både sætte tænderne i et chili/hvidløgsbolsje og et solbær/lakridsbolsje, hvis man lægger vejen forbi den lille butik.
“Det er takket være min datter, at jeg har lavet et kombineret æble og lakridsbolsje. Hun havde taget et lakridsbolsje og et æblebolsje i munden på samme tid, og så sagde hun; ‘far, prøv at lav bolsjer med æble og lakrids for det smager rigtig godt,” fortæller Cemal Bajrami, mens han med håndværkersnilde forvandler en ni kilo store klump bolsjemasse til aflange stænger. De røde rabarberstænger bliver herefter lagt på køl, inden de senere bliver hakket til små bolsjer for at komme på glas.
Hvis man vil se arbejdet bag et bolsje kan man besøge butikken  lørdag og søndag kl. 12.00 og 14.00. Man kan også gå på opdagelses på www.bajramibolsjoer.dk. Her kan man læse mere om, hvordan man selv kommer i gang med at fremstille det farvestrålende mundgodt.

Annonce

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top