Annonce

De Uheldige Helte lever stadig
loveshop2.jpg
Love Shop genopfandt sig selv i Viften Foto: Oliver Klitgård Larsen
anmeldelse Love Shop genopfandt sig selv i Viften og trådte ud af fortidens historie, og viste bandet stadig har en fremtid

Love Shops oprindelige fronttrio var Jens Unmack, Hilmer Hassig og Henrik Hall. I 2004 røg Love Shop på ubestemt pause, men blev genforenet igen i 2009 under tragiske omstændigheder, da Hassig omkom i en trafikulykke, og Love Shop spillede til en tribute koncert i hans ære. Samme år skabte de albummet Frelsens Hær og blæste igen derudaf, men kort efter blev bandet igen ramt af tragedie, da Hall døde af kræft i 2011. Som læsere måske husker bragte den turné Love Shop forbi Viften, hvor Henrik Hall blev hyldet og kærligheden var total omfavnende.

Har ikke mistet troen
Med Unmack som eneste originale tilbageværende medlem meldte spørgsmålet sig. Skal Love Shop fortsætte? Måske et unfair spørgsmål, da Love Shop under sidste besøg viste at man godt kunne levere varen, ligesom publikum denne aften heller ikke havde mistet troen og var mødt talstærkt op, men det viste sig at være et berettiget spørgsmål, forstået på den måde at frontmand Unmack selv konfronterede det i begyndelsen af koncerten.
“Der er sket en masse lort, og vi har snakket om i bandet, om vi skulle fortsætte med at spille, om vi skulle lave en ny plade. Og vi svarede ja til det hele, fordi det føltes som det rigtige. Nu skal vi vise det var det værd.”

Annonce

De Uheldige Helte
Med god ironi gik det nye Love Shop på scenen til temaet fra “De Uheldige Helte”, men der var dog intet uheldigt over deres optræden. For hvad gør et band, der har haft en eksistentiel krise? Man omarrangerer da de gamle hits, så de stadig er de velkendte, men også fremstår nye og friske, og skriver da lige en ny plade, der giver grobund for nye klassikere til fremtiden. Men vigtigst af alt, sørger man for at en stærk besætning er på plads, og to af det nye Love Shops stærkeste kort er guitarist Mika Vandborg og keyboard/pianist/kapelmester Mikkel Damgaard. Damgaard, der startede som backing musiker i Love Shop, er vokset mere og mere i rollen som ny frontmand og producer i Love Shop, og var intet mindre end forrygende i Viften. Det var dog guitarist Mika, der stjal showet og blev man of the match. Jeg har aldrig hørt Mika så god som denne aften.

Nye højder
I fredags var der ingen tvivl om hvem der er den bedste guitarist i DK og folk der var til stede bør sige, “jeg var der, da Mika dominerede Viften”. Han fik alle stemninger og lyde ud af sin guitar, og samarbejdet med Damgaard var sublimt. Sangene vi elskede i forvejen, nåede nye højder, samt de nye fik endnu mere pondus end på pladen. Især på det nye hit, “Sang Fra Verdens Ende (One Hit Wonder)” så man hvor stort potentiale, der er i trioen Unmack/Vandborg/Damgaard. Jeg har aldrig hørt Love Shop bedre og det er det bedste jeg har hørt i Viften overhovedet. Kort sagt: Fantastisk koncert. Sublim faktisk. Love Shop lever stadig og den nye formation lever bygger bånd mellem bandets allerede eksisterende historik, men er klar til at skrive nye fortællinger for fremtiden.
Efter koncerten, var Mika dog langt mere ydmyg end tilladt, da jeg overbragte ham rosen: “Virkelig? Tak!” Hvorefter han prikkede til Unmack og sagde til mig: “Sig det igen, bare lidt højere!”
Og Unmack? Vi snakkede fodbold. Det skal jeg ikke kede jer med. Men kan love at på trods af vi støtter hvert vores hold, gik der ikke hooligan i den.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top