Annonce

Damhus Have skal i høring
Damhus-Torv-m-Damhus-Have-p.jpg
Damhustorvet bliver renoveret. Det er også en del af planen, at Damhus Torvet skal fornyes, så det kan blive et egentligt torv og opholdsrum med plads til f.eks. små butiksstande. Det skal skabe mere liv i området og på torvet.
Damhus tivoli Over 4000 underskrifter og en ihærdig bøn i medierne, har ikke kunne stoppe ejerne af Damhus Tivoli i at søge kommunen om lov til at lukke den gamle forlystelsespark. I næste uge sender politikerne deres byggeansøgning i offentlig høring.

Indtil nu har sagen om Damhus Tivolis fremtid været et internt anliggende mellem ejerne og en stor gruppe mennesker, der ønsker tivoliet bevaret. Fra på tirsdag bliver Rødovre Kommune, der længe har forsøgt at holde sig udenfor diskussionen draget ind i debatten, når kommunalbestyrelsen sandsynligvis skal sende et forslag til en ændret lokalplan i høring.
Ejerne bag Damhus Tivoli har nemlig henvendt sig til kommunen med et ønske om at få ændret plangrundlaget.
De vil lukke tivoliet, fordi det ikke længere er økonomisk muligt at drive det.
Ejerne har præsenteret et nyt projekt for området, som bærer arbejdstitlen ‘Damhus Have’.
“I dialogen med ejerne har Rødovre Kommune lagt stor vægt på, at der fortsat er offentlig adgang til området, så alle borgere kan få glæde af det. Det er vigtigt at understrege, at det er en privat virksomhed, der ejer Damhus Tivoli og grunden, hvor det ligger. Rødovre Kommune er planmyndighed – ikke ejer,” forklarer Rødovres borgmester, Erik Nielsen (A).
Point of no return
Han afviser, at ejerne under kommunens opmærksomhed har ladet tivoliet hensygne, så man til sidst ikke kunne sige nej til at rive det ned.
“Det er ikke mange år siden, vi reddede tivoliet ved at skrive til ministeriet og sikre en undtagelse for momsregler på gevinstgivende spillemaskiner, så det passer ikke. Men hvis der ikke er penge til renoveringer og investeringer, er det klart, at området bliver mindre og mindre attraktivt og til sidst må lukke. Så bliver vi selvfølgelig nødt til at forholde os til, hvad vi ønsker for indgangen til Rødovre, og der har det været øverst på vores ønskeliste at bevare Damhuskroen og forny Damhustorvet,” forklarer Erik Nielsen.
Sammen med de 18 andre medlemmer af kommunalbestyrelsen sender han næste tirsdag Damhus Have-projektet i offentlig høring. Projektet er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten, som har vundet mere end 60 1. præmier i danske, nordi-ske og internationale konkurrencer siden starten i 1960. Se nedenfor, hvad, der skal ske med området, hvis projektet bliver realiseret uden ændringer som følge af høringssvarene

Kommentarer

2 kommentarer om “Damhus Have skal i høring”

 1. Frits Degner siger:

  Hvor er hyggen? I følge tegningen bliver den hyggelige Kro skæmmet af en stor og grim betonklods og grå betonplads. Var det ikke i 60erne og 70erne man rev alle de gamle kønne bygninger ned for at erstatte dem med beton???? Lever Rødovres Borgmester stadig i 60erne 70 erne?

 2. Michael Duedahl siger:

  Jeg var med til høring, som foregik i festsalen på Ørbygård. Jeg havde tegnet en stor, 2 siders A4 ark. Sådan som jeg havde tegnet den synes jeg den skal se ud, man kunne evt. sætte den gamle karrusel nede bagerst i haven hvor jeg har tegnet en klatreborg. Hegnet ud til Damhussøen vil se flot ud, hvis man maler det hvidt eller lyseblåt og det vil virke meget tiltrækkende for gæster der går ture ude på stien ved Damhussøen og hegnets udformning skal være god gammelt dags stil, da tænker jeg, ja i dag hedder det Fyns hegn, men det skal være ca. 2 m højt og have en spids top, ikke buede som i dag. Fordi jeg har tegnet en andedam inde i haven er fordi der er mange der ikke kan klare turen rundt eller bare halvt vej rundt om Damhussøen, de kan i stedet gåø ind i Damhushaven og nyde ænderne i andedamen.
  Hvad angår Damhustorvet. Som man kan se på tegningen har jeg lukket det helt og sat et lille springvand ca. i midten af torvet med lysefekt og bænke og en pølsevogn.
  Angående Roskildevejen, det var og er et stort problem, men jeg tror det ville være godt hvis man nede fra krydset fra tårnvej, avedøre havnevej og roskildevej, lavede det om til kun et spor, ligesom man har gjort det med gammel kongevej på Fredriksberg. Det er mine forslag, tak fordi jeg måtte være med til at komme med nye input.

  Med venlig hilsen
  Michael Duedahl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top